Cum probabil esti bautor de cafea, stii ca exista o sumedenie de bauturi pe baza de cofeina, care mai de care mai aromata si mai delicioasa. Dar stii oare cum se prepara, cata cafea contine fiecare, sau cat lapte?
Iata mai jos cum se prepara cele mai comune 5 tipuri de specialitati de cafea pe care le poti prepara cu un espressor decent:
Espresso
Este probabil cea mai cunoscuta forma disponibila in cafenelele din Romania. Modalitatea de preparare este simpla: un jet presurizat de apa fierbine este pulverizat peste aproximativ 7 grame de cafea boabe rasnita fin, obtinandu-se 30 de ml de licoare aromata. Se consuma fara lapte si fara zahar.
Ristretto
Este o bautura asemanatoare espresso-ului, dar mult mai concentrat, avand un volum de doar 22 de mililitri. Are un efect energizant imediat, fiind un adevarat soc pentru corpul tau.
Cappucinno
Se obtine din combinarea unui shot de espresso (30 ml) cu aproximativ 120 ml de lapte fiert si spuma de lapte (in cantitati egale). Se serveste intr-o cana preincalzita.
Latte
Se realizeaza dintr-un espresso dublu, acoperit cu 300 de mililitri de lapte fiert si decorat cu spuma. Se serveste deasemenea intr-o cana preincalzita.
Latte Machiatto
Este o bautura light, continand o cantitate foarte mica de espresso (aproximativ 15 ml) peste care se adauga spuma de lapte si lapte fiert. Pentru un plus de gust, se pot adauga ciocolata, vanilie sau scortisoara.