Estetica dinților este un factor important, însă, de cele mai multe ori este ignorată până când se ajunge într-un punct critic. Culoarea dinților este influențată de mulți factori, de la alimentație și până la felul în care este structurat organismul tău. Dinții nu sunt monocromatici, un dinte natural prezintă nuanțe mai închise în partea dinspre gingie și nuanțe mai deschise spre vârf. Dinții frontali sunt mai deschiși decât dinții laterali (premolari și molari) iar în cadrul grupului frontal caninii sunt mai închiși decât incisivii, iar incisivii laterali mai deschiși decât incisivii centrali. – as sari peste asta
Un zâmbet frumos trebuie privit ca o necesitate în stilul de viaţă actual, şi nicidecum precum un lux, aspect specific trecutului. În estetica dentară ne dorim să obţinem o armonie naturală a dinţilor şi o integrare facială a zâmbetului prin îmbinarea formei, texturii şi culorii. Așadar, albul perfect nu vine 100% de la mama natură, așa că asemeni multora și tu poți beneficia de albire dentara. Nu există o reţetă unică pentru albirea dinţilor. Unii oameni doresc o schimbare imediată şi radicală, în timp ce alţii preferă o albire treptată, cum este cea obţinută în urma tratamentului cu o pastă de dinţi sau gel de albire. Rezultatele finale depind de culoarea naturală a dinţilor, de gradul discromiei dinţilor şi de tratamentul ales.
Există, însă, numeroase aspecte demne de luat în seamă înainte de a efectua un astfel de procedeu:
- O varietate de metode la care poți apela: de la laser până la gutiere sau geluri speciale. Trebuie să stabilești, în primul rând, împreună cu doctorul stomatolog cea mai bună alternativă pentru tine.
- Petele de pe dinți cauzate de cafea, ciocolată, alimente care au mulți coloranți sau sucuri vor fi îndepărtate cu succes.
- Nu vei simți durere. Timpul în care vei aștepta este influențat de tipul de tratament ales. Totuși, nu ar trebui să dureze mai mult de 2 ore.
- Alege un alb natural. Simplitatea este cea care atrage atenția într-un mod plăcut. Oricât de mult ai vrea să arăți asemeni unei vedete de televiziune, nu exagera în alegerea nuanței.
- Păstrează o igienă corespunzătoare, chiar dacă dinții tăi arată așa cum ai visat. De asemenea, imediat după terminarea tratamentului, dinții vor continua să se albească timp de 48-72 ore. Așadar, evită consumul de alimente care, prin natura lor, determină pătarea dinților.
- Albul nu va rămâne toată viața. Totuși, dacă îți dorești să te bucuri cât mai mult de efectele albirii, renunță la vicii sau mâncăruri și băuturi colorate.
- Trebuie să te gândești bine înainte de a face o astfel de alegere, pentru că albirea dentară nu este recomandată tuturor. Dacă ești însărcinată/alăptezi, prezinți sensibilitate dentară, ești alergic/ă la peroxid, ai carii/smalț erodat, ai dinți puși din ceramică, nu ale să-ți albești dinții.
- Ia în calcul faptul că poate aparea o sensibilitate a dintilor ulterior, dar au aparut multe tratamente care anuleaza aceasta reactie
Albirea dentară se poate efectua și acasă cu ajutorul gelurilor sau benzilor pentru albire, si poate fi intretinuta cu paste speciale. Totuși, este recomandat să apelezi la o clinica stomatologica pentru o abordare profesionistă. Totodată, zâmbetul pe care ți l-ai dorit dintotdeauna va fi obținut mult mai ușor.
Pentru o albire dentara corecta si in siguranta, recomand sfatulul medicului dentist inainte. Noi iti recomandam cabinetul stomatologic al Dr. Alexandra Mircea.