Te-ai săturat să te ferești de țurțuri ori de câte ori ieși din casă? Iată ce trebuie să faci!

Iarna: anotimpul în care te bucuri de perioada liniștită a sărbătorilor alături de cei dragi și admiri zăpada de la fereastra casei în timp ce savurezi o ciocolată caldă din fotoliul tău preferat. Însă, adevărul este că, pe cât de relaxat ești în siguranța căminului tău, pe atât de stresat devii atunci când trebuie să ieși din casă! Țurțurii și zăpada care se desprind brusc de pe acoperiș reprezintă un adevărat pericol pentru siguranța ta și a celor din jur. Ei bine, este cazul să nu mai fii temător chiar în propria curte! Din articolul următor vei descoperi ce poți să faci pentru a avea un acoperiș sigur pe toată durata iernii indiferent de cantitățile de zăpadă și de precipitații formate în timpul sezonului rece.

Cum să scapi de inamicii acoperișului tău pe timp de iarnă?

 

  • Ia atitudine contra țurțurilor

 

Atunci când te plimbi în natură, în timpul liber, cu siguranță vei rămâne uimit de frumusețea unui peisaj de poveste format cu ajutorul țurțurilor. Însă, în viața de zi cu zi, lucrurile stau cu totul și cu totul altfel: țurțurii sunt întotdeauna musafiri nepoftiți, de care nu știi cum să scapi! Atunci când pe acoperiș se formează țurțuri, aceștia nu doar că pot provoca accidente și pagube materiale, dar, în același timp, pot deteriora sistemul de jgheaburi și burlane, iar fațada construcției poate suferi degradări costisitoare! Într-o clipă, fie pierzi bani din cauza distrugerilor, fie pierzi timp și energie dacă încerci să îndepărtezi țurțurii de unul singur.

Din fericire, ai la îndemână o soluție eficientă, care va rezolva toate aceste probleme: sistemul profesional de degivrare a acoperișului! Acesta încălzește zăpada și gheața prezente în sistemul pluvial, adică în jgheaburi și burlane, cu ajutorul cablurilor electrice, iar astfel se elimină complet problemele create de țurțuri.

De exemplu, sistemul de degivrare a acoperișului de la Lindab.ro vine sub forma unui sistem complet preasamblat și funcționează automat, adică nu este nevoie să verifici dacă s-au depus straturi de zăpadă și gheață pe acoperiș. Acesta, după ce analizează toți parametrii, pornește și oprește singur căldura, iar astfel știi că ai mereu un acoperiș protejat. Așadar, ai parte de siguranță și de confort sporit în fiecare zi de iarnă, oricât de geroasă ar fi!

 

  • Ia atitudine contra zăpezii care alunecă de pe acoperiș

 

Pe lângă țurțurii foarte periculoși, și alunecările bruște de zăpadă pot conduce la accidente și pagube materiale. De aceea, un sistem de parazăpezi oprește la timp zăpada acumulată, iar ceea ce trece de parazăpezi este automat dezghețată de sistemul de degivrare și eliminată de către sistemul pluvial. Împreună, sistemul de degivrare și sistemul de parazăpezi oferă cea mai bună protecție a acoperișului și a gospodăriei pe timp de iarnă. Astfel, nu mai trebuie să-ți faci griji că te vei trezi lovit de țurțuri sau îngropat sub zăpadă!

În concluzie, sistemul de degivrare îți oferă cea mai bună protecție contra țurțurilor, în timp ce sistemul de parazăpezi va împiedica desprinderea bruscă a zăpezii de pe acoperiș. Asigură-te că acoperișul casei este echipat cu cele mai bune sisteme ca să nu mai fii nevoit să te protejezi ori de câte ori ieși din casă! Astfel, pășești cu încredere, fără să te mai temi de pericolele care pândesc din văzduh!

Sursă foto: Shutterstock.com