Unii oameni pur și simplu sunt născuți să fie antreprenori. Au o sclipire de independență care îi determină să facă tot ce pot pentru a fi pe cont propriu. Dar pentru mulți antreprenori în devenire, poate fi destul de greu să decidă ce idee de afaceri este cea mai bună alegere. Dacă ești hotărât să începi propria afacere, cunoști deja cel mai probabil aceste două lucruri: vrei să fii propriul șef și vrei să ai profit. Dacă încă nu ai găsit ideea de afacere ideală pentru tine, iată ce se preconizează că va funcționa foarte bine începând cu anul 2019.
Cele 4 idei de afaceri profitabile în 2019:
1. Afaceri mobile
Nu ne referim la telecomunicații ci la afacerile care implică deplasarea la client, oferind serviciile sau produsul oriunde s-ar afla acesta. Pe măsură ce am ajuns să fim din ce în ce mai obișnuiți să avem totul la îndemâna instant, afacerile mobile au devenit foarte profitabile, încă din anul 2015.
Serviciile de reparare au din ce în ce mai mult succes în acest sector de afaceri. Dacă ești instruit ca mecanic, ai putea să oferi servicii de reparare a mașinii pe loc acolo unde se află clientul. Oamenii s-au săturat din ce în ce mai mult să aștepte la service până când mașinii lor îi va veni rândul. Tu însă te poți oferi să faci schimburi de ulei, schimb de baterie, repararea farurilor sau mult mai mult pe marginea drumului sau într-un loc de parcare. Același principiu de poate aplica reparării de electronice sau în oferirea de suport IT.
2. Afacerii ce au legătură cu copii
De câțiva ani încoace s-a remarcat un fenomen pe care e greu să îl ignorăm: populația globului crește din ce în ce mai mult. Pentru antreprenori asta înseamnă un singur lucru: copii peste tot!. Acești copii reprezintă oportunități de afacere, întrucât părinții sunt din ce în ce mai ocupați și mai dispuși să plătească.
Dacă ești chiar tu un părinte, poți să îți folosești experiența pentru a-i ajuta pe noii părinți cel mai probabil dezorientați și lipsiți de ajutor. Una din cele mai rapide metode este aceea de a crea un blog. Vei avea nevoie de o firmă de hosting Romania pentru a cumpăra găzduirea online și de un domeniu .ro. Dacă vei posta conținut de calitate, vei putea să oferi și alte servici ulterior sau să scrii propria carte de parenting.
3. „Economia colaborativă”
Vrem și deținem mai puține bunuri. Acesta este mesajul de bază al economiei colaborative. Din motive economice sau legate de protecția mediului, ori de interacțiune umană, ideea de a împărții resursele a devenit o oportunitate de afacere importantă în ultimii ani. Serviciile de Uber și de AirBnB sunt un bun exemplu în acest sens. Aplicat și în alte aspecte, acest principiu poate să îți aducă profit în 2019.
Dacă ești pasionat de modă și ai talent în stilistica vestimentară ai putea să oferi servicii de închiriere a hainelor la o fracțiune din prețul de cumpărare, împreună cu servicii de stilist vestimentar. Afacerea poate avea un potențial de creștere mare, deoarece poți valorifica de mai multe ori același articol vestimentar, iar banii îi poți investi în articole mai scumpe pe care să le oferi spre închiriere.
4. Educație online
Afacerile online ce implică educația sunt foarte profitabile. Pentru a oferi cursuri online ai nevoie de o platformă, conținut și audiență. După ce ai parcurs acești pași, treaba poate să înceapă.
Cele mai profitabile idei de cursuri sunt cele de limbă străină. Engleza este o opțiune bună, dar limbile mai puțin cunoscute par să atragă un public tot mai numeros. O altă idee este cursul de marketing, mai ales social media marketing. Ești expert în Instagram sau Facebook Adds?