Scurt ghid pentru amenajarea bailor de dimensiuni mici

Spiritul unui proiect de design interior se poate exprima cel mai bine in baie, locul unde nevoia de a combina functionalitatea cu emotiile poate crea o stare de bine in momentele de relaxare de care este nevoie dupa o zi stresanta. Mobilierul de baie, accesoriile, obiectele sanitare, culorile alese, toate trebuie sa fie in armonie deplina, sa intruneasca toate functiile estetice, tehnice si functionale.

Proiectarea unei bai care sa indeplineasca toate conditiile necesare trebuie sa combine inovatia cu functionalitatea pentru a rezulta un spatiu modern si adaptat necesitatilor actuale. Mai ales atunci cand vorbim despre obiecte sanitare este necesar sa se adapteze si dorintelor proprietarilor intrucat baia reflecta si o parte a personalitatii fiecaruia.

Uitilizarea obiectelor sanitare in spatiile cu dimensiuni reduse

Majoritatea bailor din apartamentele autohtone au suprafete mici. Spre deosebire de casele construite dupa proiecte moderne unde exista libertatea de a construi o baie cu dimensiuni generoase si adaptate nevoilor actuale, in cazul apartamentelor autohtone devine o adevarata provocare sa gasesti solutiile potrivite. Pentru sporirea confortului necesar nu trebuie facut rabat si sa se renunte la obiecte sanitare esentiale. Un alt aspect important, este ca baia sa fie amenajata astfel incat sa fie usor de intretinut si curatat. De asemenea, trebuie sa fie luminoasa si dotata cu spatii de depozitare pentru obiectele si produsele de igiena personala.

Baile mici trebuie valorificate prin intermediul paletei de culori in nuante deschise si cu ajutorul corpurilor de iluminat. Oglinzile pot juca un rol esential pentru directionarea luminii, motiv pentru care investitia intr-un astfel de accesoriu este una inspirata.

Revenind la obiectele sanitare, pentru pozitionarea acestora trebuie gasita pozitionarea cea mai convenabila si ergonomica. Pozitionarea obiectelor sanitare trebuie sa tina cont de nevoile fiecarui membru al familiei care urmeaza sa utilizeze baia respectiva.

Tinand cont de dimensiunea spatiului pentru care se adreseaza obiectele sanitare se vor selecta si cele mai optime solutii in acest sens.

Tipuri de obiecte sanitare care pot valorifica spatiile mici

Utilizarea unor lavoare inguste sau pozitionate pe colt, bateriile cu montare pe perete, te vor ajuta sa castigi spatiu. Acelasi truc se poate aplica si pentru vasele WC. Se pot achizitiona vase proiectate pentru a fi pozitionate pe colt sau modele cu rezervor si vas suspendat, aspect care faciliteaza intretinerea usoara a spatiului. Modelele de obiecte sanitare suspendate ofera numeroase avantaje precum crearea unor spatii de depozitare generoase, in special sub lavoar.

O alta modalitate prin care se poate castiga spatiul este sa se renunte la cada in dimensiuni generoase si sa o inlocuiesti cu cabine de dus. Acestea din urma sunt comode si ideale pentru a castiga mai mult spatiu. Familile cu copii nu vor putea renunta la cada dar, alegerea unei cabine de dus cu cadita inalta sau o cada de dimensiuni mai mici este o solutie care poate sa ajute la castigarea de spatiu mai mult.

Desi spatiul este redus in mod semnificativ, acest lucru nu inseamna ca trebuie sa faci rabat de la propriul tau confort.

Mediul online ofera numeroase solutii pentru amenajarea bailor mici iar pe langa acestea, obiecte sanitare care iti vor permite sa pui in practica stiluri de design in functie de dorintele si necesitatile tale. Sursa: beintop