Scrisoare comună trimisă secretarului general al ONU pentru stoparea încălcărilor drepturilor omului și a oprimării religioase din Coreea de Sud

Pe 10 august, 155 de grupuri de tineri cu un milion de membri din 62 de țări din întreaga lume au trimis o scrisoare comună secretarului general al ONU António Guterres și filialelor ONU, inclusiv Oficiul ONU pentru Coordonarea Afacerilor Umanitare (OCHA) și Oficiului al Înaltului Comisar al ONU pentru Drepturile Omului (OHCHR).

 

Scrisoarea comună conținea o solicitare de recomandări pentru oprirea discriminării împotriva Bisericii Shincheonji, o nouă confesiune creștină cu sediul în Coreea de Sud și o organizație afiliată la ECOSOC, denumită Cultura Cerului, Pacea Mondială, Restabilirea Luminii (HWPL).

 

Autorul acestei scrisori, directorul și fondatorul organizației “FREE WATCH AFGHANISTAN”, Mobeenullah Aimaq, a declarat că este de acord cu preocuparea ONU referitor la persecutarea minorităților și a grupurilor vulnerabile, precum și la încălcările drepturilor omului care continuă să se producă cu pretextul luptei împotriva coronavirus-lui. Pentru a rezolva această problemă, el a propus o scrisoare comună tinerilor din întreaga lume pentru a face apel la comunitatea internațională.

 

În scrisoare au fost raportate mai multe acte de discriminare nedreaptă și opresiune din partea guvernului coreean și mass-media împotriva acestor organizații, invocând astfel preocupările secretarului general al ONU cu privire la „efectele disproporționate asupra anumitor comunități, creșterea discursului de ură și având ca țintă grupurilor vulnerabile „.

 

Conform raportului, au existat peste 5.500 de cazuri de abuzuri asupra drepturilor omului ale membrilor Bisericii Shincheonji în această perioadă a pandemiei. Printre cazuri se numără moartea a două membre feminine în circumstanțe suspecte. Multe dintre aceste victime sunt tineri, care se confruntă acum cu o discriminare sporită la locul de muncă și la școli, violență la domiciliu și chiar conversie forțată.

 

În “Korea Times” în coloana intitulată „Poate o sectă nepopulară să se aștepte la justiție?”, Michael Breen, CEO al „Insight Communications” a referit investigația curentă la Biserica Shincheonji drept „vânătoare de vrăjitoare”, spunând că Shincheonji este o țintă sigură pentru politicieni și pentru alții ce comentează în public, deoarece este nepopulară. (http://www.koreatimes.co.kr/www/opinon/2020/08/197_293834.html)

 

În scrisoarea comună, ei au cerut ca cazurile de represiune a drepturilor omului, sociale și religioase, precum cele care apar în Coreea de Sud să fie încheiate, pentru a construi „soluții mai eficiente și mai inclusive pentru situațiile de urgență de astăzi și recuperarea pentru ziua de mâine. „