Prima întâlnire și prima săptămână cu amicul blănos. Cum pregătești casa?

Urmează prima întâlnire și prima săptămână împreună, doar tu și noul tău amic blănos. Te-ai gândit deja ce nume să-i pui, i-ai cumpărat și o zgardă drăguță, ai vorbit cu un medic veterinar, dar mai sunt atâtea de făcut. Locul pentru dormit, mesele, toaleta, relația dintre voi. Toate au nevoie de atenție din partea ta. Dacă ai mai avut animale de companie, îți va fi mai ușor. Dacă nu, și este primul cățel care intră în casă, ai nevoie să știi câteva lucruri importante. Îți vor ușura cu mult primele zile cu el.

Uite cum să-ți pregătești casa pentru venirea noului membru al familiei!

Culcuș 

Cățelul va avea un loc al lui, sigur, unde să doarmă sau doar să stea liniștit cât timp ai de lucru. Chiar dacă-i pui sau adult, are nevoie să știe că poate să se retragă undeva dacă simte nevoia. Poate fi un culcuș sau o cușcă specială de interior. Pune-i acolo o păturică și o jucărie din cauciuc pentru ros. Arată-i că acela este locul lui și dă-i timp să se obișnuiască cu el. Nu-l folosi, însă, că pe o pedeapsă, ca pe un loc în care să stea când face prostioare, pentru că îl va privi întocmai. Respectă-i dreptul de a nu fi deranjat atunci când se odihnește sau atunci când doarme. Va face și el la fel cu tine, și vei vedea imediat, chiar după câteva zile, de ce este important să vă dați spațiu unul altuia. 

Bol cu mâncare și apă 

Noul tău amic trebuie să aibă un program fix de mese. Pe lângă hrană, care trebuie să fie una de calitate, este important și cum este hrănit. Puii mănâncă, de regulă, de trei-patru ori pe zi, la ore și în cantități fixe. Fără „gustări” între mese, fără porții duble de mâncare, fără mâncare de la tine din farfurie. Verifică întotdeauna ambalajul produsului sau întreabă medicul care este cantitatea potrivită vârstei și greutății lui. Majoritatea medicilor veterinari recomandă hrană uscată pentru câini încă din primele luni de viață. Dacă și medicul lui i-a recomandat hrană uscată și bună, hai la Petmaster.ro. Găsești aici doar produse cu ingrediente benefice patrupezilor, indiferent că-s juniori, adulți sau seniori, că-s de talie mică, medie sau mare, că au sau nu nevoi speciale în ceea ce privește alimentația. Orientează-te spre hrană uscată premium, care să-i ofere tot ce are nevoie să se dezvolte sănătos. Nu uita de un bol cu apă proaspătă, pe care trebuie să-l aibă în permanență la dispoziție. 

Covorașe absorbante 

Poate cel mai greu la început va fi să-l obișnuiești să-și facă nevoile pe covorașe absorbante. Nu este însă, imposibil. După ce bea apă, după ce se joacă și imediat ce se trezește, va vrea să meargă la toaletă. Ajută-l să ajungă la ele și recompensează-l imediat ce a reușit. Vei vedea cum, după un timp, o va face singur. Va fi greu la început, vei avea de curățat, dar merită. 

Mic sfat: pune covorașele absorbante departe de bolul cu mâncare sau apă, și departe de locul în care el doarme. Cățeii nu își fac niciodată nevoile în locul în care stau. Au și ei principiile lor. 

Prima săptămână începe cu un program bine stabilit de somn și masă, cu spațiu personal, hrană potrivită și puțină răbdare în lucrul cu igiena și toaleta. Cu cât începi mai devreme, cu atât îi va fi mai ușor să le întreprindă, dar nu uita să fii constant. Mai mult decât de atenție, cățeii au nevoie de reguli și rutină. 

Sursa foto: unsplash.com