Panouri fotovoltaice – Energie solara gratuita

Pentru ca planeta ne ofera tot ceea ce avem nevoie, oamenii, de-a lungul istoriei au invatat cum sa capteze si sa transforme diferite resurse. Apa – energia raurilor si a oceanelor a fost transformata cu ajutorul hidrocentralelor in energie; Carbunele a fost transformat in energie cu ajutorul termocentralelor; Vantul – la inceput au fost morile de vant care ajutau la macinarea cerealelor.

Singura energie prezenta pe planeta si ramasa fara exploatare era, pana acum nu multa vreme, energia solara. Soarele e o sursa de energie practic inepuizabila care este, acum, la indemana oricui.

Cum putem capta si transforma in electricitate energia solara?

Cu ajutorul panourilor fotovoltaice – cea mai recenta inventie a omului in slujba umanitatii.

Avantajele producerii de energie electrica cu ajutorul panourilor fotovoltaice:

  • Producerea de energie electrica folosind energia solara este nepoluanta, total gratuita si inepuizabila
  • Confera celor care aleg sa o utilizeze un grad ridicat de independenta atat fizica, panourile fotovoltaice pot fi montate aproape oriunde ajunge soarele, chiar si in locurile mai indepartate de civilizatie cat si, in cazul in care locuiti la oras sau sat, utilizarea sistemelor de panouri fotovoltaice va confera o independenta financiara, curentul electric produs de ele putand fi, fie redistribuit in retea, fie folosit ca sursa de energie electrica alternativa pentru diferite activitati.

Care sunt principalele sisteme de panouri fotovoltaice?

1. Parcuri de panouri fotovoltaice

Sunt reprezentate de structuri de panouri fotovoltaice montate la sol – mega structuri fotovoltaice – care sunt legate on-grid la reteaua de distributie de energie electrica si confera proprietarilor un venit sigur pe o perioada mare de timp, investitia amortizandu-se relativ rapid, in functie de capacitatea de productie a parcului fotovoltaic. Aceste structuri se pot monta atat pe pamant, pe nisip (pe malul marii) cu ajutorul structurilor de beton care le confera stabilitate cat si, mai nou, pe lacuri, iazuri sau orice alta suprafata de apa statica.

2. Panouri fotovoltaice montate pe acoperis

Se pot monta atat pe acoperisurile inclinate cat si pe acoperisurile plate ale cladirilor si ofera posesorilor energie electrica cu cost zero. Ultimele tehnologii in domeniu permit montarea panourilor fotovoltaice si pe peretii cladirilor sau pe gardurile care le imprejmuiesc.
Cand discutam despre structuri de panouri fotovoltaice montate pe acoperis includem si structurile montate pe acoperisurile parcarilor – carport – si folosite la incarcarea masinilor electrice sau structurile montate pe diferite hale de productie agricola sau industriala.

Recomandarea noastra este o firma cu experienta si cu un portofoliu de clienti mare, RUFY ROOF ENGINEERING SRL, producator de structuri de panouri fotovoltaice. La ei gasiti atat structurile de sustinere pentru orice tip de proiect dar si panouri fotovoltaice de calitate, produse in Germania. Daca ati luat decizia de a investi intr-un sistem de panouri fotovoltaice alegeti unul „la cheie” si aplelati la serviciile lor. Consultanta este intotdeauna gratuita si sunt la un click distanta: structuri-fotovoltaice.ro

CategoriiFără categorie