Îngrijirea persoanelor în vârstă care suferă de demență

Ce trebuie să luați în considerare înainte de a alege un cămin de bătrâni

Pe măsură ce oamenii îmbătrânesc și încep să își piardă abilitățile cognitive, chiar dacă nu au un diagnostic oficial de demență, devine mai dificil să trăiască singuri. Aceștia pot uita sarcini importante, cum ar fi luarea medicamentelor la timp sau pregătirea corectă a mâncării. De asemenea, pot deveni dezorientați și se pot pierde cu ușurință. Acest lucru îi expune riscului de rănire sau de îmbolnăvire gravă dacă nu se află sub privirea atentă a unui îngrijitor.

Deși este tentant să rămâneți acasă cu persoana iubită cât mai mult timp posibil, aceasta nu este întotdeauna cea mai bună opțiune. Dacă nu sunteți în măsură să le oferiți nivelul de îngrijire de care au nevoie, atunci este timpul să începeți să căutați opțiuni care sunt mai potrivite pentru nevoile lor. Azilele de bătrâni cum este Aboscare București oferă un mediu special conceput pentru pacienții vârstnici care au afecțiuni medicale sau alte nevoi care le îngreunează viața independentă în propriile case.

Înainte de a lua decizia de a vă muta persoana iubită într-un azil de bătrâni, există câteva lucruri pe care ar trebui să le luați în considerare mai întâi:

De ce fel de îngrijire are nevoie persoana iubită? Este capabilă să aibă grijă de ea însăși sau are nevoie de asistență? De ce fel de tratamente vom avea nevoie pentru afecțiunea ei? Sunt implicate medicamente? Am timp disponibil în timpul zilei sau al săptămânii, atunci când nu sunt disponibile orele de vizită? Câți bani avem puși deoparte în acest scop?

Azilele de bătrâni oferă mai multe beneficii față de alte opțiuni, cum ar fi îngrijirea la domiciliu. În plus față de îngrijirea medicală de care poate avea nevoie o persoană în vârstă cu demență, căminele de bătrâni oferă următoarele beneficii:

Siguranță

Un azil de bătrâni oferă îngrijire 24 de ore din 24, ceea ce înseamnă că persoana iubită va fi întotdeauna supravegheată de un profesionist calificat. De asemenea, va avea acces la asistență medicală, dacă este necesar.

Socializare

Persoana iubită de dumneavoastră va beneficia de faptul că va fi în preajma altor persoane care au afecțiuni și preocupări similare. Îi va ajuta să se simtă mai puțin izolați și mai conectați pe măsură ce își vor face noi prieteni cu alte persoane care trec prin experiențe similare!

Mese și activități

Unele facilități au mese pregătite de bucătari și oferă activități recreative precum bingo și jocuri de dame. Acest lucru poate oferi o stimulare foarte necesară pentru persoanele care suferă de demență!

Atunci când persoana iubită dezvoltă demență, primul lucru pe care ar trebui să îl faceți este să o duceți la un specialist. Această boală poate avea mai multe cauze, cum ar fi boala Alzheimer sau Parkinson. Doar un medic poate diagnostica cu exactitate cauza problemei și poate începe să o trateze.

Ce este demența?

Demența este o afecțiune care determină un declin progresiv al capacităților cognitive, cum ar fi memoria și raționamentul. Ea afectează aproximativ 10% din populația de peste 65 de ani, iar aproximativ jumătate dintre cei afectați vor avea nevoie de servicii de îngrijire pe termen lung. Pe măsură ce demența progresează, devine mai dificil pentru oameni să trăiască independent. Aceștia pot întâmpina dificultăți în activitățile zilnice, cum ar fi îmbrăcatul, îmbăierea și mâncatul pe cont propriu; de asemenea, pot avea nevoie de ajutor pentru sarcinile zilnice, cum ar fi gestionarea banilor sau spălatul rufelor.