Filmul “Balada Soarelui Răsare“ are ca temă Legenda Sfântului Apostol Andrei

Podcastul Business Philosophy i-a avut ca invitați de Doctorul în Medicină, Dragoș Slăvescu, om de cultură și pe preotul Florin Sâmpelean, vocea oficială a Operei Române din Cluj și un important membru al echipei Dacia Concept.

Dragoș Slăvescu a organizat până acum la Biserica Domnească de la Curtea de Argeș 3 ediții de vară și 3 de iarnă ale Festivalului Cavalerul Negru.

 VIDEO PODCAST  :  https://www.youtube.com/watch?v=Fjo6Z8i9ENQ

Iar apoi, prin Dacia Concept și cu participarea Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului, a fost realizat filmul istoric cu tematică religioasă “Balada Soarelui Răsare”, prin care se dorește să se aducă legenda istorică a Apostolului Andrei cât mai aproape de spiritul și trăirea creștin-ortodoxă.

Trei preoți în distribuția filmului. Rolul Copilul Decebaljucat de un băiețel cu numele… Decebal

De remarcat este faptul că în distribuția filmului sunt 3 preoți, unul dintre aceștia fiind Florin Sâmpelean, care a fost prezent la podcastul Business Philosophy. Ceilalți doi preoți care joacă în film sunt Alexandru State și Constantin Dragomir.

Iar rolul “Copilul Decebal” este jucat de un băiețel pe care îl cheamă Slăvescu Decebal Gheorghe. Filmul este dedicat Elenei Teodorescu, care este considerată a fi ”paznicul Umbrelor Domnești de la Curtea de Argeș” .

Preoți zamolxieni trimiși în Iudeea la nașterea lui Isus

Filmările au fost realizate la bisericile rupestre Cetățuia Negru Vodă – Biserica Nămăiești – Corbii de Piatră și la Biserica Domnească din Curtea de Argeș, “triunghiul energetic“ fiind transformat în “pătrat energetic“.

Acțiunea filmului se petrece acum 2000 de ani, când se spune că Apostolul Andrei propovăduia cuvântul Domnului pe meleagurile Nămăieştiului, în grote, în epoca primilor daci creştinaţi.

Acolo, Apostolul Andrei a lăsat una din cele 12 icoane făcătoare de minuni ale Maicii Domnului, pictată de Sf. Apostol Luca.

Sfantul Apostol Andrei, care a propovăduit în Dobrogea, a plecat apoi spre Dacia Superioară, făcând popas lângă un templu păgân, închinat zeului Zamolxes.

El a crezut că în grotă trăiește un slujitor al zeului, pe care-l va încreștina, nu găsește pe nimeni si s-ar fi adresat celor cu care călătorea: „Nemo est” (Nu este nimeni), de unde si numele de Nămăiești. Apostolul Andrei a coborât în grotă și a lasat icoana, care este considerată a fi una dintre cele mai vechi din toată creștinătatea.

În film se vorbește și despre cei nouă preoți zamolxieni de pe teritoriul Daciei, dintre care trei stăteau în muntele sacru, iar șase erau rătăcitori. Doi dintre rătăcitori au fost trimiși în Iudeea atunci când s-a născut Isus Hristos.

 

Podcastul Business Philosophy, care este moderat de Romeo Chiriac și realizat de Clubul Media Business, este sprijinit de Aqua Carpatica.