Fapte cu iz penal la un ONG! Doi membri au făcut asociații cu nume similare

Membrii din Grupul de Susținere Locală, Marian Joiman și Daniela Nae, urmăriți de executorul judecătoresc, au fost prinși făcând o altă asociație cu un nume similar Grup de Socializare Locală.

Fantezia infracțională a celor doi membri din Grupul de Susținere Locală, Marian Joiman și Daniela Nae, care, în urmă unor procese calomnioase pierdute în instanță, sunt urmăriți de executorul judecătoresc pentru plata unor sume considerabile, este inimaginabilă ei găsind o soluție pentru a scăpa de plată dar și pentru a înșela în continuare cetățenii de bună credință din Ilfov și comunele Berceni, Sintești și Vidra.

Aceștia văzând că Asociația Grup de Susținere Locală este compromisă, atât în ochii cetățenilor din județul Ilfov, mințiți și înșelați în diverse acțiuni, dar și al autorităților care au declanșat executarea silită, au înființat o asociație cu un nume similar, Grup de Socializare Locală, numit tot GSL ca și prima asociație, pentru a nu plăti sume importante la executor, dar și pentru a putea continua activitățile de șantaj începute cu un an în urmă.

Specialiștii în drept penal apreciază că această formulă practicată de cele două asociații, având nume similar, ușor de confundat și aceeași membri, îmbracă forma unei înșelăciuni potrivit art. 244 alin.1 Cod Penal.

Așa cum relevă articolele din presa centrală și locală apărute în ultima luna, membrii Grupului de Susținere Locală și acum mai nou aceeași membri în noul Grup de Socializare Locală, Marian Joiman și Daniela Nae sunt de fapt penibilii interpuși ai acționarilor societății Ecorec care gestionează groapa de gunoi Glina și care a pus în pericol viața locuitorilor din zonele învecinate în ultimii 15 ani, cu repercursiuni grave asupra sănătatii acestora.

Conform informațiilor publicate în mass-media rezultă că în prezent Ecorec, societatea care a administrat groapa de gunoi Glina, cea mai periculoasă groapa de gunoi din România, face obiectul unor cercetări penale ca urmare a sesizării Gărzii de Mediu pentru infracțiunea de poluare a apelor cu substanțe periculoase, infracțiune prevăzută de art. 92, alin 1 din Legea 107/1996 – legea apelor. De asemenea, pentru infracțiuni privind autorizarea groapii de gunoi Glina la o distanță de 70 m față de casele oamenilor, a fost descoperită o rețea infracțională organizată, formată din reprezentanti ai Ecorec, Corina Blănaru și Gheorghe Moca, funcționari publici din Ministerul Mediului, de la Agenția Naționala de Protecție a Mediului, de la Agenția de Protecție a mediului Ilfov, de la Direcția de Sănătate Publică Ilfov formându-se dosarul penal cu autori cunoscuți în curs de cercetare de către parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 București, nr. 2132/P/2019.

Faptele incriminate sub denumirea de infracțiuni săvârșite la groapa de gunoi Glina extinse până la nivelulul instituțiilor statului român și transfrontalier la nivel internațional prin rețeaua de spălare de bani cu complicitatea Grupului de Susținere Locală și Grupului de Socializare Locală aduc o gravă atingere adevărului și încrederii care trebuie să determine formarea și desfășurarea relației dintre oameni, urmarea imediată constă în crearea unei stări de pericol pentru valoarea socială ocrotită de lege și lezată de subiecții activi ai infracțiunilor mai ales când aceștia se autointitulează ecologiști.

Vezi articolul integral pe Gazetadestiri.ro