În aceste vremuri, se poate spune că modernizarea chiar merită, căci există posibilitatea de a economisi foarte mult și de a crește eficiența energetică, totul datorită tehnologiei moderne de încălzire. Aceste tehnologii inovatoare te vor ajuta să economisești energie.
Cererea globală de căldură este în creștere și există o presiune tot mai mare pentru a investi în alternative durabile. O alternativă la generatoarele de căldură pe bază de combustibili fosili este pompa de circulație, care este foarte eficientă și puternică și asigură funcționarea sistemului pe termen lung, în siguranță și cu întreținere redusă.
Principiul de funcționare a sistemului de încălzire
Pompele de circulație sunt utilizate în principal pentru încălzirea clădirilor echipate cu un sistem de încălzire centrală. Acestea se caracterizează prin eficiență ridicată și diverși parametri tehnici, cum ar fi înălțimea și eficiența maximă de ridicare, precum și puterea motorului, care determină eficiența funcționării lor. Aceste pompe de circulație pentru instalații de încălzire și apă caldă susțin fluxul de apă în sistemele de încălzire centrală, precum și sistemele de încălzire prin pardoseală, sistemele de aer condiționat și instalațiile industriale.
Pompa de circulație este unul dintre elementele principale ale sistemului de încălzire. Sarcina sa de bază este de a forța curgerea lichidului prin conducte într-un circuit închis al instalațiilor de încălzire. Efectuarea curgerii lichidului permite utilizarea unor diametre mai mici ale conductelor si distribuirea mai ușoară a acestora.
Metoda de selectare a pompelor de circulație
Pompele de circulație sunt pompe centrifuge, ceea ce înseamnă că rotorul, ca element esențial al acestei pompe, crește impulsul unghiular al mediului care curge prin instalație. Pompele de circulație trebuie să îndeplinească cerințele hidraulice ale instalației.
Acestea sunt selectate în funcție de intensitatea apei de pompat și de înălțime. Pompa de circulație, care funcționează cu o supapă termostatică, îți permite să reduci încălzirea la minimum în timp ce utilizezi căldură de la alte dispozitive și factori externi. Cel mai bine este să alegi un model de pompă care consumă cantitatea minimă de energie electrică în conformitate cu clasele energetice. Pe de altă parte, pompele electronice de ultimă generație, numite „inteligente” – sunt capabile să se adapteze la schimbările din instalație.
Compatibilitatea cu centrale termice
Pompele de circulație sunt compatibile cu majoritatea centralelor noi destinate încălzirii centrale. Unele cazane moderne pot fi echipate din fabrică cu pompe de circulație, deși nu fiecare model are o pompă. Dacă nu există pompă de circulație în centrală, aceasta se montează direct pe instalație. De obicei, pompa de circulație are un motor cu control manual sau automat al vitezei. Poate fi în trei sau în patru etape. În plus, pompele sunt echipate cu așa-numitul un invertor care, în funcție de cerințele unui sistem de instalare dat, controlează automat viteza de rotație.
Calitatea și eficiența pompei afectează în mod clar funcționarea sistemului pe care îl deservește. Prin urmare, la construirea sau modernizarea unei instalații de încălzire sau de apă caldă existentă, merită să cauți pompe de circulație de la producători de renume.
Pompele de circulație sunt dispozitive datorită cărora încălzirea casei cu ajutorul unei pompe de căldură va fi mult mai eficientă. Acestea vor crește eficiența energetică și vor îmbunătăți încălzirea pe bază de radiatoare tradiționale, precum și încălzirea prin pardoseală. Datele tehnice ale dispozitivelor individuale pot diferi, așa că merită să ții cont atunci când alegi pompa potrivită pentru parametrii instalației tale.