Intotdeauna vei gasi legumele si zarzavaturile dorite la supermarket sau in piata, dar nimic nu se compara cu satisfactia de a folosi pentru gatit plante pe care le-ai cultivat in propria gradina.
Pentru a te dedica gradinaritului, nici macar nu este nevoie sa locuiesti la casa ori sa detii o suprafata de teren. Chiar si o parte a balconului se poate transforma intr-un loc ideal pentru a cultiva ardei sau fasole. Poate ca acestea nu arata la fel de bine ca muscatele folosite de obicei in scop decorativ, dar cu siguranta te vei bucura atunci cand vei prepara o mancare bazata pe recolta proprie.
Alegerea unor seminte legume de calitate superioara este esentiala pentru a obtine rezultatele dorite. Soiuri rezistente sunt disponibile in magazinul online PlantMaster.ro, maestrul culturii tale. Iata cateva dintre culturile potrivite pentru gradina, indiferent de dimensiunea acesteia!
Ardei iute pentru toate gusturile
Chiar si gradinarii incepatori se descurca foarte bine atunci cand aleg seminte de legume si zarzavaturi capabile sa se adapteze si sa creasca in conditii diverse. Astfel sunt diferitele soiuri de ardei, care vor condimenta cu succes retetele pregatite in casa.
De exemplu, ardeiul iute Sahem F1 prezinta coacere din verde in rosu, fiind foarte rezistent si tolerant la temperaturi scazute. Fructul are dimensiunea de 10 pana la 14 centimetri.
Ardeiul iute Cayenna, pe de alta parte, este un soi timpuriu, de forma alungita si culoare rosu inchis atunci cand atinge maturitatea biologica. Pulpa este subtire, aromata si foarte iute.
Un alt soi productiv este Picante Calabrese, cu forma rotund-conica. De culoare rosie, are diametrul de 3-4 centimetri la maturitate si este pretabil pentru conservare. Planta este viguroasa si compacta.
O conopida cu adevarat rezistenta!
Daca vrei sa plantezi seminte de legume, soiul de conopida Santamaria RZF1 se remarca printr-o rezistenta deosebita si prin capacitatea de a se adapta la diferite conditii de temperatura.
Acest hibrid profesional este adaptat pentru culturi incepand de primavara pana toamna tarziu, cu foliaj alcatuit din frunze late, care acopera complet inflorescenta.
Perioada de vegetatie dureaza intre 75 si 80 de zile pentru cultura de vara si intre 80 si 85 de zile pentru cultura de toamna. Cu o fertilizare adecvata, frunzele interioare pot sa acopere chiar si o inflorescenta cu greutatea cuprinsa intre 2,5 si 3 kilograme.
Ce tip de castraveti preferi?
Cultivatorii de seminte de legume obtin si diferite soiuri de castraveti care arata foarte bine si au un gust excelent. Spre exemplu, Cornichon Sonate F1 este un soi hibrid cu flori predominant femele, cu o perioada de crestere care dureaza intre 40 si 46 de zile.
Levina F1 este un hibrid semi timpuriu, foarte productiv, de asemenea de tip cornison. Fructele sunt de culoare verde inchis, fara gust amar. Prezinta toleranta ridicata la conditii de stres si se recomanda atat pentru consumul in stare proaspata, cat si murat.
Marketmore, pe de alta parte, este un soi semi tardiv de tip semi lung, destinat atat culturilor protejate, cat si celor de camp. Fructele au culoare verde inchis, sunt foarte gustoase si au o lungime cuprinsa intre 20 si 22 de centimetri.
In magazinul online PlantMaster.ro gasesti numeroase alte sortimente de seminte legume. Cultiva ceapa, dovlecel, mazare, morcovi, praz sau telina si mancarurile tale vor fi mai savuroase decat oricand!