Cursurile de programare acreditate chiar fac diferenta pentru un job mai bun?

Oferta de cursuri este extrem de vasta, diversitate ce ajunge sa bulverseze viitorii cursanti. Acreditate sau neacreditate, fizice sau online, zilnice sau la distanta, acestea sunt doar cateva dintre dilemele oricarui doritor. Insa te-ai intrebat cat de mult conteaza aceste detalii, de fapt, in practica? Oare inscrierea la o serie de cursuri de programare acreditate chiar face diferenta in obtinerea unui job mai bun?

Care e diferenta intre cursuri programare acreditate si un mentorat?

Cursurile acreditate reprezinta o serie de cursuri ce au fost aprobate de un organism profesional. Spre exemplu, o diploma de informatica obtinuta in urma absolvirii Facultatii de Matematica poate fi acreditata de Ministerul Educatiei.

In schimb, un curs neacreditat nu are legatura cu o acreditare externa si nu reprezinta un impediment in obtinerea unui job. Dimpotriva! In cadrul unui mentorat, de exemplu, cursurile de programare sunt acreditate de performanta mentorilor si se concentreaza pe dezvoltarea abilitatilor profesionale si personale ale cursantului. Astfel, pana la finalul mentoratului, cursantul va fi invatat sa scrie cod curat si corect si va avea propriul portofoliu de proiecte, pe care sa-l prezinte la interviurile de angajare.

De ce sa alegi cursuri de programare acreditate de performanta?

Cea mai buna atestare a unui curs ti-o ofera rezultatele pe care le obtii dupa finzalizarea acestuia. Mentoratul de programare iti pune la dispozitie o platforma de cursuri IT si mentori care sa te ghideze pas cu pas, de la prima logare pe platforma si pana la angajare.

Platforma mentoratului este structurata si organizata astfel incat sa poti sa iti observi evolutia in timp real, sa rezolvi probleme si sa lucrezi in ritmul tau, fara a depinde de ritmul celorlalti cursanti. De asemenea, vei beneficia de suport si ghidaj din partea mentorilor, astfel incat sa poti scrie cod curat si corect inca de la prima logare pe platforma.

Mentoratul in programare, spre deosebire de clasicele cursuri de programare acreditate, iti ofera posibilitatea de a te dezvolta si personal, nu doar profesional. Filosofia ce sta la baza acestuia este ca, pentru a putea scrie cod curat si corect, trebuie, inainte, sa-ti ”cureti” mintea de ”virusi”. Astfel, specialistii te vor ajuta sa inveti sa te organizezi, sa-ti stabilesti o igiena a somnului sanatoasa, un stil de viata sanatos bazat pe o dieta echilibrata si miscare, schimbari care te vor ajuta si in plan profesional. Totodata, mentorii te vor ajuta sa-ti dezvolti abilitati de comunicare eficienta si strategii de a depasi momentele dificile din viata personala, astfel incat sa te poti concentra in sfera profesionala.

In ultima etapa a mentoratului, accentul se pune pe dezvoltarea de catre cursant a propriei aplicatii sau a unui portofoliu de proiecte pe care sa le poata prezenta viitorilor potentiali angajatori. De asemenea, aceasta etapa include si o parte de pregatire pentru faza de interviu, astfel incat sa fii pregatit pentru provocarile pe care un eventual angajator ti le-ar pregati. Mentoratul este mai mult decat niste simple cursuri de programare. Mentoratul reprezinta o pregatire completa, ce inglobeaza atat insusirea de teorie si practica IT, cat si dezvoltarea de abilitati sociale, cresterea stimei de sine si punerea unei baze solide in cariera de programator.

Diferenta pentru obtinerea unui job nu o face diploma, ci experienta! Alege mentoratul WellCode, programeaza o sedinta de consultanta cu mentorii si inscrie-te la cursuri programare acreditate de performanta!