Psihoterapia online pentru cupluri ofera o alternativa de succes la varianta traditionala de a vedea un psiholog la cabinet. La urma urmei, in zilele noastre facem orice folosind o aplicatie, deci este oarecum firesc sa alegem un psiholog online. Psihoterapia online ofera confort, indiferent de locatie. Cu toate astea, nu este intotdeauna alegerea potrivita pentru toata lumea. Cu cat stii mai multe, vei putea sa decizi mai usor daca este potrivita pentru relatia voastra.
Care sunt beneficiile psihoterapiei online pentru cupluri?
Unul dintre cele mai mari beneficii este faptul ca ofera confort. Multe cupluri considera ca este dificil sa programeze sedintele de psihoterapie in programul lor ocupat. In general, sedintele pentru cupluri dureaza mai mult decat sesiunile traditionale de 50 de minute. Daca alegi sa te deplasezi la cabinet, va trebui sa aloci aproximativ trei ore dintr-o zi pentru terapie.
In schimb, in cazul psihoterapiei online nu trebuie sa aloci atat de mult timp. Prin urmare, este mai usor sa alegi aceasta alternativa. De asemenea, in multe cazuri, poti programa sedinte de psihoterapie online in week-end sau dupa serviciu. Comoditatea faciliteaza mult respectarea acestor intalniri.
Consilierea cuplurilor este independenta de locatie.
Faptul ca sedintele au loc la laptop, nu este doar convenabil. Uneori, sunt singurul mod in care pot avea loc. De asemenea, psihoterapia independenta de locatie este utila pentru relatiile la distanta.
Psihoterapia online este utila pentru cuplurile care:
- calatoresc frecvent;
- nu se poate deplasa la cabinet din cauza sanatatii fizice sau mentale a unuia sau a ambilor parteneri;
- locuiesc in zone indepartate unde accesul la psihoterapeuti de cuplu este limitat, ex. cautarea unui psiholog bun poate fi dificila in provincie fata de un psiholog Bucuresti ;
- vor sa ramana in contact cu psihologul dupa o mutare;
- sunt interesati sa incerce psihoterapia online.
Exista dezavantaje la psihoterapia online pentru cupluri?
Pana acum, psihoterapia online pentru cupluri suna bine, asa-i? Cu toate acestea, nu este pentru toata lumea. Daca incerci sa decizi daca este sau nu potrivita pentru tine, este important sa stii si potentialele dezavantaje. Cel mai mare este ca lipseste atingerea personala a comunicarii in persoana. Psihologii obtin adesea multe informatii din limbajul corpului si alte indicii nonverbale.
Acest lucru este important in consilierea cuplurilor in care o persoana vorbeste mai mult decat cealalta. Din fericire, tehnologia video online este foarte buna, asa ca aceste limitari nu mai sunt atat de restrictive.
In plus, este mai usor sa iti distragi atentia intr-o sedinta de psihoterapie online. Sa recunoastem, intotdeauna suntem tentati sa facem mai multe sarcini atunci cand comunicam online. Daca nu te poti concentra pe deplin, psihoterapia online ar putea sa nu fie potrivita.
Psihoterapia online poate fi combinata cu psihoterapia traditionala?
Daca iti place ideea de psihoterapie online, dar nu esti sigur daca e potrivita, poti incerca un mixt. De exemplu, sa mergeti la cabinet o data pe luna, dar sa aveti sedinte de psihoterapie online saptamanale. Acest lucru iti ofera flexibilitatea, comoditatea si accesibilitatea sedintelor de psihoterapie online, oferind in acelasi timp atingerea personala a psihoterapiei traditionale.