Printre cele mai populare și mai apreciate rețete cu carne de pui se numără și cea de pui Shanghai. Acest preparat cu origini orientale se regăsește în multe dintre meniurile restaurantelor, dar este foarte simplu de făcut și acasă.
Prepară o masă delicioasă, rapidă şi sănătoasă, pe placul întregii familii, alegând rețeta de pui Shanghai!
De ce ingrediente ai nevoie pentru a pregăti gujoanele de pui?
Rețeta de piept de pui Shanghai este ideală pentru momentele în care vrei să gătești carnea de pui într-o manieră aparte. În plus, un alt avantaj al acestui preparat este că necesită ingrediente simple și nu foarte numeroase, printre care și:
- 300 de grame de piept de pui;
- 100 g de susan;
- Făină;
- 2 ouă;
- Usturoi granulat;
- Ierburi aromatice;
- Sare și piper.
Cantitățile furnizate sunt suficiente pentru 2 porții generoase de bucăţi de pui, însă dacă pregătești masa pentru toată familia sau dacă ți-ai invitat prietenii la cină, este necesar să suplimentezi gramajele ingredientelor.
Cum se fac delicioasele fâșii de pui cu susan?
Rețeta de gujoane de pui este cât se poate de simplă, deci ea poate fi gătită și de către cei care nu au o experiență vastă în bucătărie. Așadar, pentru acest preparat trebuie să urmezi pașii de mai jos:
- Spală pieptul de pui, elimină părțile care îți displac, după care secționează carnea în fâșii groase de circa un deget grosime.
- Dacă folosești ierburi aromatice proaspete (ex: busuioc, oregano, cimbru sau rozmarin) va fi necesar să le speli și să le toci. În cazul în care folosești ierburile uscate, poți trece peste această etapă.
- Pune carnea într-un bol, după care adaugă mirodeniile – inclusiv usturoiul, sarea, piperul și, desigur, ierburile aromatice.
- Amestecă totul foarte bine folosind mâinile astfel încât carnea să se condimenteze foarte bine.
- Dacă nu te grăbești să pregătești masa, poți acoperi bolul cu carnea condimentată și îl poți da la frigider timp de câteva ore. În acest mod, carnea se va aromatiza în marinada obținută.
Cum se pregătește crusta crocantă pentru fâşiile de pui?
Pentru a forma crusta în care vor fi învelite fâşiile de pui folosește făina, ouăle și semințele de susan. Mai întâi, trece fiecare dintre fâșiile de carne prin făină, după care bate ouăle și adaugă peste ele carnea. Ultimul lucru pe care îl mai ai de făcut înainte de a prăji puiul Shanghai este să treci bucățile de carne prin semințele de susan.
Urmează acum un pas opțional – anume lăsarea bucăţilor astfel pregătite la frigider timp de 30 de minute. După acest interval de timp, ele pot fi scoase și gătite la cuptorul preâncins la 220 grade Celsius.
În mod uzual se ştie că puiul Shanghai se gătește foarte bine în baie de ulei, la temperatură rodicată. De asemenea, timpul de prăjire trebuie să fie scurt (aprox.2 minute), tocmai pentru ca fâșiile de carne să nu se usuce. Dar te invităm să găteşti o varianta la fel de gustoasă dar mult mai sănătoasa cu un conţinut scăzut în grăsimi datorită eliminării etapei de prăjire.
Bucăţile de pui pregătite se aşează pe grătarul din mijloc al cuptorului gata bine încins , pe hârtie de copt care poate fi uşor pulverizată cu ulei. Pentru o textură crocantă , recomandăm să foloseşti ulei în recipient cu pulverizator pentru o notă finală, peste bucăţile gata aşezate, înaite de a seta timpul de coacere la 15-20 min.