Cum poți economisi în firma ta? Iată 4 SFATURI pentru a REDUCE costurile afacerii tale!

Fie că ești nou în domeniul antreprenoriatului, fie că profesezi de foarte mulți ani în industrie, probabil nu auzi prea des despre cum să economisești în firma ta. Antreprenorii sunt atât de obișnuiți cu cheltuielile monotone din corporație, încât nu sunt suficient de atenți la aspectele mici, dar poate semnificative, care contribuie la facturile masive din firmă. Dacă și tu faci parte din această categorie, atunci iată câteva sfaturi prin care poți să economisești în firma ta. 

 

Iată cum să economisești cu cap:

 

 

  • Schimbă imprimantele

 

 

Poate că nu te-ai gândit la acest aspect, dar imprimantele mai vechi sunt aparate care consumă foarte mult. De aceea, este recomandat să înlocuiești imprimantele vechi cu unele mai moderne, care sunt foarte eficiente din punct de vedere al consumului de energie. 

 

Pe de altă parte, dacă ai foarte multe imprimante în firmă, atunci tot acolo ajungi cu consumul de energie, așa că încearcă să achiziționezi o imprimantă centrală cu care poți printa prin rețeaua de calculatoare. Astfel, costurile de imprimare se vor reduce semnificativ, până la zeci de procente. 

 

 

  • Verifică iluminatul și încălzirea

 

 

Aparatele de încălzire și iluminat sunt o sursă extremă de consum de energie care pun în pericol bugetul firmei tale. Pentru a reduce consumul, este recomandat să izolezi pereții și ușile în mod corespunzător și să procuri un sistem modern de încălzire. 

 

Nu uita nici de corpurile de iluminat din firmă. Poți face economii semnificative folosind lămpi și becuri făcute special pentru asta. Cele mai bune variante sunt ledurile pentru iluminat industrial, nu numai pentru economii, ci și pentru calitate. Aceste lămpi oferă o luminozitate eficientă. Merită să optezi pentru ledurile de la Ledel.ro, pentru că sunt cele mai economice variante pentru firma ta. 

 

 

  • Analizează costurile de personal

 

 

O modalitate prin care poți reduce costurile de personal, ar putea fi implicarea membrilor familiei tale în afacere. Ei sunt primii oameni de bază, pot îndeplini roluri diferite și pot să se ocupe de mai multe sarcini. În plus, banii pe care îi câștigi rămân în familie. 

 

Poți angaja adolescenți sau studenți care au nevoie de un job sau care pur și simplu doresc să muncească. Îi poți instrui și promova pe viitor, astfel încât nu vei avea nevoie să angajezi oameni noi. Dacă ești curios să afli mai multe detalii despre acest aspect, citește aici informații despre costul forței de muncă și salarii.

 

 

  • Fii atent la oferte și la schimbul de bunuri

 

 

Nici nu ai idee cât de mult poți economisi în firma ta dacă gândești strategic. Poți opta pentru schimburile de bunuri și servicii care sunt 100% legale. Dacă firma ta are capacitatea de a oferi schimburi, atunci este o alegere bună să folosești acest avantaj. Poți căuta chiar și online persoane care sunt dispuse să facă schimb de bunuri și servicii. 

 

Pe de altă parte, caută cele mai bune oferte pentru a stabili care este cel mai bun raport calitate-preț pentru o achiziție pe care dorești să o faci. Nu te opri doar la prima ofertă, caută cel puțin trei oferte ca să fii sigur că nu regreți după.

 

Există o sumedenie de alte variante prin care poți face economii în firma ta, dar opțiunile de mai sus sunt cele mai frecvent întâlnite situații care au legătură cu costurile afacerii tale.

 

Sursa foto: Pexels.com