Cum îţi întăreşti sistemul imunitar în mod natural?

Când frigul, toamna şi anotimpul rece îşi intră în drepturi şi sezonul răcelilor începe, atât adulţii, cât şi copiii caută diferite metode de intarirea sistemului imunitar prin metode naturiste astfel încât să fie protejaţi de efectele negative ale răcelii asupra organismului lor. Schimbările de temperatură sunt naturale, iar acestea pot doar să deregleze organismul şi să deterioreze sănătatea pacienţilor.

Cei cu un sistem imunitar mai puternic, cei care au consumat toată vara fructe, legume, au un stil de viaţă sănătos şi au descoperit produsele şi preparatele pe bază de aronia melanocarpa suporta mult mai bine această perioadă neplăcută. 

Cum pregăteşti organismul pentru anotimpul rece?

Pentru a pregăti organismul de anotimpul rece, pentru a întări sistemul imunitar, este nevoie ca oamenii să înţeleagă importanţa următoarelor produse naturiste care nu trebuie să lipsească din alimentaţia şi rutina lor zilnică:

  • antioxidanţii, o categorie de ingrediente nutritive şi vitamine cu rolul  de a ajuta organismul să scape de acţiunea nocivă a radicalilor liberi, care se pot găsi atât în fructe de pădure, fructele de aronia, cât şi în prune, banane, pere, struguri, kiwi şi multe alte fructe. Antioxidanţii lupta împotriva afecţiunilor, scad riscul de îmbolnăvire şi în plus încetinesc procesul de îmbătrânire;
  • aminoacizii, care acţionează ca şi un combustibil pentru sistemul imunitar şi ajuta la eliminarea toxinelor din organism rezultate în urma proceselor metabolice;
  • vitamine, care se pot lua din fructe şi legume şi care au un rol foarte important în susţinerea sistemului imunitar şi ajută la restabilirea nivelului de substanţe nutritive din organism, stimulând imunitatea. Spre exemplu, complexul de vitamine B are rolul de a sprijini sistemul nervos, în timp ce vitamina C susţine sistemul imunitar;
  • plante, care generează celule anticancer în corp, întăresc imunitatea şi protejează ficatul.

Ce stil de viaţă să adopţi pentru un sistem imunitar perfect?

Pe lângă consumul fructelor şi legumelor, pe lângă o alimentaţie sănătoasă şi echilibrată, se recomandă şi odihnă pe timp de noapte, cel puţin 7-8 ore noaptea fiind suficiente, se recomandă consumul de apă şi de lichide minim 2 litri pe zi, precum şi mişcarea în aer liber.

Sportul şi mişcarea sunt metode uşoare şi la îndemână pentru întărirea sistemului imunitar. Acestea determina anticorpii şi globulele albe să circule mai repede prin corp. nu degeaba se spune că mişcarea este un izvor al tinereţii ce ajută la menţinerea longevității şi sănătăţii. Aerul curat oxigenează creierul şi organismul, asigură o mare rezistenţă în fața virusurilor şi ajută la eliminarea depresiei şi stresului, îmbunătăţind capacitatea de concentrare.

În altă ordine de idei, se recomandă şi expunerea la soare pe perioada verii pentru întărirea sistemului imunitar. Soarele ajuta sistemul imunitar să lupte cu boala, ajută la menţinerea sănătăţii osoase, elimină grăsimea în exces şi întăreşte dantura, previne apariţia cancerului şi chiar îmbunătăţeşte calitatea somnului, ameliorând durerile articulare.