Cum îți dai seama că ai de-a face cu un partener matur emoțional

Maturitatea emoțională este, nu de puține ori, un teren minat pentru anumiți adulți, mai ales când se discută despre o relație de lungă durată sau o căsnicie.

Ce reprezintă acest lucru? Mai exact, în cazul unor persoane, vârsta biologică nu este o consecință a maturității emoționale.

De exemplu, cineva care are vârsta de 45 de ani, însă alegerile în materie de relații și deciziile luate în cadru acesteia pot fi discutabile, în cel mai bun caz. Conform psihologilor, o persoană imatură din punct de vedere emoțional nu are o relație bună cu ea însăși, îi este greu să accepte critici sau ia totul personal. Acestea pot fi principalele semne după care poți identifica pe cineva cu o vârstă emoțională mică.

Însă cum îți dai seama că ai de-a face cu un partener matur emoțional? Iată câteva semne după care te poți ghida.

Altruismul în relația de cuplu indică maturitate emoțională

Primul semn care indică o persoană matură din punct de vedere emoțional este altruismul. Jumătatea ta nu se gândește doar la propria satisfacție, ci și la cea a partenerului sau a partenerei. Acesta va fi atent la nevoile tale și va încerca întotdeauna să te trateze ca pe un egal. Nu va pretinde că i se cuvine mereu ceva, ci va face în așa fel încât să împartă bucuria la doi.

Maturitatea emoțională și gestionarea corespunzătoare a emoțiilor

Sunt momente în viața de cuplu în care apar certuri sau contradicții încărcate de emoții negative, cum ar fi furia. Un partener matur din punct de vedere emoțional nu va începe să țipe sau să dea vina pe cealaltă jumătate, ci va încerca să-și controleze pornirile, să-și asume sentimentele negative și să înțeleagă cauza. Comunicarea asertivă este cheia.

Nu este de mirare că cei maturi emoțional recurg, uneori, la discuții ample cu partenerul pentru a ajunge la un compromis favorabil pentru ambele părți. Într-adevăr, acest proces este mult mai dificil în comparație cu exprimarea directă a emoțiilor negative, neplăcută pentru celălalt. Însă, pe termen lung, ajută la consolidarea relației.

Grijă și atenție pentru viața intimă

Un partener matur emoțional va fi întotdeauna atent la nevoile pe care le are cealaltă jumătate în ceea ce privește viața intimă. De asemenea, va face tot ce-i stă în putință ca totul să fie plăcut, iar rezultatele să fie pe măsura așteptărilor.

Nu este exclusă documentarea pe tema remediilor naturiste, cum ar fi uPotent păreri. De asemenea, un partener matur emoțional va fi deschis să experimenteze senzații noi în dormitor, apelând la Maraton Forte păreri, în cazul în care e necesar.

Asumarea greșelilor și a responsabilităților

Maturitatea emoțională este egală atât cu asumarea greșelilor, cât și a responsabilităților. Indiferent că discutăm despre micile probleme sau certurile care apar în relație, interpretări eronate în urma unor discuții, activități casnice, implicarea serioasă și asumată în creșterea copiilor. Un partener matur va încerca să găsească soluții convenabile și să le aplice pentru bunăstarea relației sau a căsniciei.

CategoriiFără categorie