Alegerea parfumului care să te definească și care să-i determine pe cei din jur să te identifice cu aroma respectivă se poate face cu răbdare și cu câteva reguli de bază pe care e bine să le știi înainte de a începe căutarea.
Ce trebuie să iei în calcul și care sunt aspectele care necesită o atenție sporită în alegerea parfumului semnătură? Am alcătuit pentru tine un scurt ghid, alături de câteva ponturi menite să ajute să te orientezi în acest sens:
Gândește-te care sunt mirosurile generale preferate
În primul rând trebuie să te gândești că parfumul pe care-l vei purta frecvent trebuie să-ți placă ție. Așadar, pentru că parfumurile au în compoziție diverse note care se combină între ele spre a oferi mireasma finală, e bine să numești înainte de toate câteva mirosuri care îți plac.
Testează în mod corect parfumurile
Cel mai la îndemână în zilele noastre sunt comenzile pe internet. Dacă ești în căutarea unui magazin online de parfumuri pentru a arunca o privire și a studia oferta, e important să ții cont de faptul că parfumurile ar trebui testate înainte. Același brand de parfum poate mirosi diferit pe două persoane, căci pielea are un rol esențial. Dacă ai studiat notele și ingredientele conținute și te-ai decis asupra unui parfum, comandă întâi o mostră. Pulverizează pe încheietură, lasă aproximativ 30 de secunde sa se usuce, fără să freci mâinile. Apoi vezi cum miroase la început, dar și după ceva vreme, căci fiecare parfum este compus din trei note, de vârf, de mijloc și de bază. Dacă fiecare dintre arome te cucerește, atunci ai găsit parfumul tău semnătură și îl poți comanda.
Ține cont de cele trei note ale parfumului
Așadar, parfumurile sunt compuse din trei note care se combină și care oferă mirosul final.
Cum funcționează aceste trei note, de vârf, de mijloc și de bază? Nota de vârf sau de top este mirosul pe care-l simți imediat ce pulverizezi parfumul. Ea rezistă aproximativ 10-15 minute de la folosire. După cele câteva minute, după ce picăturile s-au uscat deja pe piele, intervine mirosul notei de mijloc, ea care durează în jur de 2, poate chiar 3 ore în funcție de intensitatea parfumului. Aroma pe care o simți în acest timp este cea care te poate cuceri în alegerea parfumului tău semnătură, căci va fi cea mai puternică și cu mirosul cel mai pregnant. În ceea ce privește nota de bază, lucrurile sunt simplu de explicat. Este cea care rămâne și care oferă de fapt persistență parfumului pe care-l porți. Semnătura este data așadar de mireasma finală.
Intensitatea și concentrația parfumului sunt importante
Vrei un parfum discret sau mai degrabă îți dorești să rămână mirosul câteva minute bune după ce ai părăsit o încăpere? În funcție de preferințele tale, e important să alegi intensitatea și concentrația. Parfumurile sunt disponibile în mai multe variante, cele mai populare și căutate fiind apa de toaletă și apa de parfum. Mai exista și apă de colonie, cea mai slabă ca intensitate, dar și parfumul, cel pe care-l găsești în sticluțe de doar câțiva mililitri, tocmai pentru că este foarte concentrate.
În ceea ce privește diferențele între apa de toaletă și apa de parfum, e bine să știi că prima rezistă până la șase ore după aplicare, motiv pentru care este și mai costisitoare. Apa de toaletă este mult mai accesibilă la preț, dar va fi nevoie să reaplici parfumul din când în când.
Pornind de la preferințele și gusturile tale în materie de mirosuri, dar și de bugetul pe care îl aloci, îți va fi ușor să găsești parfumul semnătură.