Amenajarea unui minibar la tine acasă reprezintă o idee foarte practică, chiar dacă nu dispui de mult spațiu. Minibarul poate deveni o piesă de mobilier, un suport pentru sticlele de băutură sau o măsuță simplă, așezată în colțul camerei. Pentru a amenaja cu ușurință un minibar, ține cont de spațiul pe care îl ai la dispoziție și cum dorești să arate, astfel încât să se potrivească cu celelalte obiecte de mobilier. Află care sunt lucrurile pe care trebuie să le iei în considerare, din articolul de mai jos!
Alege cel mai bun loc pentru minibar
Pentru a duce proiectul la bun sfârșit, gândește-te unde ai dori să plasezi minibarul. Astfel, dacă ai deja în casă o cameră de tip open-space, o poți folosi pentru amplasarea acestuia și a scaunelor de bar, ideale pentru o pauză binemeritată. Dacă locuiești într-o garsonieră sau într-un apartament mai puțin spațios, poți opta pentru spargerea peretelui dintre bucătărie și living, însă ține cont și de sfatul specialiștilor, pentru a nu afecta rezistența clădirii. Dacă spațiul nu reprezintă o problemă, minibarul poate fi amenajat în unul din colțuri. Totodată, pivnița, debaraua sau garajul pot fi transformate cu ușurință într-un minibar cochet.
Ia în considerare mai multe tipuri de minibar
În amenajarea casei, trebuie să ții cont de faptul că obiectele de mobilier nu trebuie să aglomereze spațiul. Astfel, alege să amenajezi un minibar care să nu ocupe mult spațiu dar care să fie dotat cu toate cele necesare pentru prepararea băuturilor. Din fericire, există numeroase opțiuni spre care te poți îndrepta:
- Căruciorul sau măsuța din lemn reprezintă o metodă simplă de amenajare a unui minibar, care nu necesită foarte mult spațiu. Așază măsuța sau căruciorul într-un colț al camerei, alege băuturile preferate și minibarul este pregătit!
- Minibarul amenajat pe un cărucior cu roți reprezintă o altă idee de efect, deoarece vei construi un spațiu pe care îl poți muta oriunde în locuință.
Fii creativ!
Dacă nu dorești să alegi o opțiune clasică de mobilier pentru amenajarea unui minibar în locuință, poți încerca să-l construiești de unul singur. Astfel, poți readuce la viață un televizor vechi, îndepărtând ecranul și păstrând rama de lemn. Montează câteva rafturi pe care să așezi băuturile și obține un minibar rustic, care va atrage toate privirile din partea invitaților tăi! Un butoi vechi poate fi transformat la fel de ușor într-un minibar, chiar dacă este plasat în centrul unei camere.
Folosește accesorii utile
Nu trebuie să uiți nici de accesoriile menite să personalizeze minibarul. Paharele sunt extrem de utile pentru decor, fiind recomandat să ai modele de forme diferite, pentru servirea diverselor băuturi. Dacă bugetul și spațiul îți permit, poți așeza băutura într-o ladă frigorifică, pe care o poți plasa lângă sau în interiorul minibarului.