Fundatia Nadia Comaneci a incheiat preselectiile pentru formarea corului de copii MiniMe. In urma perioadei de preselectii, 20 de copii cu varsta cuprinsa intre 6 si 12 ani au fost selectati pentru a face parte din corul MiniMe.
Corul MiniMe se va intalni pentru prima sedinta de pregatire imediat dupa vacanta intersemestriala, in a doua saptamana din luna februarie.
Coordonat de Florentina Brescanu, profesor de canto, pian si vioara, cu experienta in coordonarea de coruri de copii si adulti, Corul MiniMe se va intalni in fiecare saptamana, in fieacare zi de miercuri, pentru o ora si jumatate pentru exercitii de ritm si corale, in vederea unui spectacol care se preconizeaza pe inceputul acestei veri.
Corul MiniMe completeaza seria de activitati artistice si culturale ale Fundatiei Nadia Comaneci, din cadrul programului MiniMe.
Programul MiniMe al Fundatiei Nadia Comaneci include diferite activitati pentru copii, precum sport, arte martiale, dans si balet clasic, iar de doua ori pe an fundatia organizeaza si spectacole de dans si balet cu cei peste 100 de copii din cadrul acestui program.
Muzica este arta care reda la cel mai inalt nivel emotiile, reprezentand o resursa importanta care stimuleaza dezvoltarea plenara a copiilor, fiind intotdeauna mijlocul optim de alinare, de mangaiere, de divertisment si usurare sufleteasca. Interesul copilului pentru muzica de toate genurile poate fi stimulat prin auditii muzicale. Arta muzicala contribuie la dezvoltarea multilaterala armonioasa astfel educatia muzicala trebuie inceputa de la o varsta frageda pentru a ajuta la modelarea sensibilitatii artistice.
Muzica ajuta la dezvoltarea armonioasa a copilului, are o influenta pozitiva asupra dezvoltarii cognitive a copiilor, a memoriei si a relationarii acestora cu alte persoane de varsta lor si nu numai.
Cantecul are impactul cel mai puternic asupra dezvoltarii psihicului copilului. Este scop si mijloc in terapia educationala, intrucat prin el se concretizeaza majoritatea obiectivelor muzicoterapiei. Datorita accesibilitatii lui si a continutului sau variat se dezvolta vocea, auzul muzical, se formeaza deprinderea de a canta individual sau in grup, se dezvolta dragostea fata de muzica si activitate. Pentru a fi frumos interpretate de copii, cantecele selectionate trebuie sa fie de certa valoare artistica, sa aiba functie cognitiva, estetica si moral-educativa, asa dupa cum arata exemplificarile de mai sus. Cantecele trebuie sa fie bine realizate artistic, in asa fel incat sa genereze trairi estetice puternice si durabile.