Atunci cand vine vorba de mutarea locuintei, indiferent daca este vorba despre relocarea in acelasi oras sau altul, procesul in sine reprezinta un factor foarte mare de stres. Da, mutarea in alta locuinta cu tot ceea ce ea implica, poate fi un proces descurajant, insa cu putina pregatire si o abordare corecta, lucrurile vor iesi asa cum trebuie.
Am cerut expertilor in mutari mobila Bucuresti si mutari mobila Ilfov sa ne impartaseasca din sfaturile loc de relocare, pentru a ne usura munca si sa ne putem bucura cat mai repede de noul spatiu.
Intotdeauna incepe devreme
Atunci cand ai luat decizia de a te muta, incepe sa faci lucrurile pas cu pas, cu aproximativ 6 saptamani inainte. In prima etapa, incepe prin a contacta o companie de mutari mobila si stabileste o livrare anticipata a cutiilor si a materialelor de ambalare. Astfel, vei avea mai mult timp pentru a impacheta si pune in cutii articolele pe care nu le folosesti in mod regulat.
De asemenea, este o idee buna sa arunci lucrurile de care nu mai ai nevoie sau sa le donezi pe cele care se afla intr-o stare buna. Fa un inventor al tuturor lucrurilor si bunurilor, impachetand atent obiectele care pot fi deteriorate pe parcursul transportului. Poti sorta bunurile in trei cutii etichetate: pastreaza, depoziteaza, arunca.
Masoara inaltimea si latimea usilor, asigurandu-te ca poti scoate mobilierul. In caz contrar, acesta, sau parte din el, va trebui demontat pentru transport.
Saptamana dinaintea mutarii rezerv-o pentru ultimele lucruri de ambalat si curatenia finala atat in noua locatie cat si in vechea locuinta. Asigura-te ca la noua locuinta ai acces la toate utilitatile, precum gaz, curent, cablu tv, internet etc.
La dezasamblarea mobilei, ai intotdeauna grija sa pui la loc suruburile. Eventual, poti pune toate suruburile intr-o pungulita cu eticheta specifica pentru fiecare corp mobilier.
La suprafata, vei avea o cutie cu ceainicul, cafeaua, cafetiera, tacamurile, lenjeria, prosoapele, cosmeticele si obiectele de stricta necesitate imediat ce ajungi la destinatie.
Cutiile de transport trebuie sa fie intotdeaua de calitate, solide, astfel incat sa nu se poata rupe sau deteriora pe parcursul transportului.Ambaleaza in functie de greutate
Impacheteaza articolele usoare precum imbracamintea, lenjeria si jucariile in cutii cu obiecte mari, iar articolele grele, precum vasele, carti in cutii mai mici, pentru a putea fi usor de transportat ca greutate.
Atunci cand ajungi la noua locuinta, vei despacheta lururile in ordinea inversa – de la cele mai importante, pana la cele mai putin importante, pe care le folosesti mai rar sau sezonier.
Nu uita! Eticheteaza toate cutiile si salveaza o copie de rezerva a tututor fisierelor si datelor calculatoarelor, in cazul unor potentiale avarii.