Laptopurile si desktopurile second hand pot fi o alternativa excelenta la produsele noi si exista mai multe motive pentru care alegerea unui produs second hand este utila.
Cand vine vorba de calculatoare second-hand, exista intotdeauna persoane care nu sunt de acord cu posibilitatea de a cumpara un produs uzat. Dar lucrurile nu sunt intotdeauna atat de rele pe cat par, in special in sectorul IT.
De fapt, calculatorele second hand nu sunt PC-uri second-hand obisnuite, ci mai degraba produse care au fost verificate si, eventual, reparate de catre vanzator. In plus, calculatoarele second hand sunt adesea vandute din flote de calculatore care au fost aruncate de companii pentru o simpla „reimprospatare tehnologica” sau pentru ca a expirat contractul de leasing obisnuit de trei ani. Astfel, este usor ca aceste calculatoare sa fie complet functionale si sa fi fost utilizate in acele companii pana cu cateva zile inainte de a fi scoase din uz. Veti cumpara astfel calculatoare second hand de buna calitate, care vor functiona mult timp.
Procesul de refabricare consta in repararea, inlocuirea si modernizarea dispozitivului pentru a-l face „ca nou” si, astfel, pentru a putea fi confundat cu un dispozitiv nou-nout. Toate produsele second hand sunt apoi testate minutios pentru ca producatorul sa se ca utilizatorul primeste un produs complet functional. Aceasta este o diferenta semnificativa fata de produsele uzate, care sunt pur si simplu preluate si vandute din nou fara a fi verificate.
Un avantaj imediat perceptibil este, de asemenea, pretul unui produs second hand: este posibil sa se economiseasca intre 20% si 60% din pretul pe care l-ar fi avut produsul nou, putand astfel sa se tinteasca o gama de performante mai mare, ramanand in acelasi timp in limitele bugetului initial de cheltuieli. Evident, reducerea variaza in functie de starea estetica a dispozitivului: doua laptopuri second hand identice pot avea preturi diferite daca unul dintre ele are defecte estetice, zgarieturi sau semne de uzura. Dar am dori sa subliniem ca vorbim doar despre defecte estetice, deoarece dispozitivele second hand sunt complet functionale din toate punctele de vedere.
Avantajele unui calculator second hand
Firmele in special cauta calculatoare second hand cu ajutorul carora sa isi imbunatateasca tehnologia, dar acestea sunt potrivite si pentru persoanele fizice. Multe dintre aceste calculatoare second hand sunt calculatoare care au fost inchiriate, care, la sfarsitul contractului de inchiriere, sunt colectate, curatate, verificate, formatate si reparate daca este nevoie. Prin urmare, acestea sunt masini care au o durata de viata medie de 3 ani si ofera numeroase avantaje:
- Acestea sunt echipate cu un sistem de operare original (Windows 7 Professional sau 10 Pro).
- Acestea au o garantie de un an, care poate fi extinsa la 2 sau 3 ani, cu un cost suplimentar modest.
- Produsele au costuri foarte atractive.
- Sunt livrate direct la biroul sau la domiciliu in 2/3 zile lucratoare de la data platii.
Alegerea este de obicei larga, variind de la calculatore low-end pana la calculatore de varf si chiar statii de lucru puternice cu mai multe procesoare. Puteti gasi atat calculatore desktop, cat si laptopuri. Calculatoarele sunt, desigur, facturate direct clientului, deci pot fi decontate de firmele care fac achizitia. Disponibilitatea calculatoarelor second hand este foarte mare, dar, deoarece costurile sunt foarte competitive, este o idee buna ca, odata ce ati gasit calculatorul potrivit pentru nevoile personale, sa il cumparati imediat, pentru a evita ca acesta sa fie achizitionat de altcineva.