Micuța localitate Sovata din județul Mureș se bucură de toate privilegiile oferite de natură și în acest sens locuitorii profită la maxim prin dezvoltarea turismului și beneficiile sale. Daca vrei sa petreci cateva zile la Sovata, orice plan de călătorie începe cu gândul la un loc de cazare confortabil și accesibil financiar. Pentru asta iti recomandam sa intri pe internet si sa cauti pe un motor de cautare – cazare sovata – sau – pensiuni sovata – sau sa intri direct pe cazaresovata.info si sa alegi unitatea de cazare care-ti place cum arata si ce tarife practica. Micuța stațiune a devenit un nume cunoscut în țară și străinătate prin lacurile sărate și minele de sare. În jur de 100 de unități de cazare are oficial Sovata și asta spune multe despre dezvoltarea turismului de aici. In ultimul timp pentru a oferi cazare sovata, la pensiuni sovata sau hoteluri sovata , au aparut numeroase unitati noi de cazare in sovata.
Sovata, este așezată în depresiune la poalele munților Gorghiu la 60 de kilometri de orașul Tîrgu Mureș.
Înconjurată de păduri aerul din Sovata este unul foarte ozonat. În Sovata poți să ajungi cu mașina sau cu trenul, stațiunea având chiar o haltă CFR în acest sens. Este situată la o distanță accesibilă de toate zonele țării. Lacurile de aici au o concentrație atât de mare de sare, încât vara trec printr-un proces de heliotermie ce acumulează căldură în apele sărate ce sunt protejate la suprafață de un strat de apă dulce, apa atingând și 40 de grade. Beneficiile apei sărate sunt nu doar pentru afecțiuni ginecologice și de sterilitate ci și pentru afecțiuni reumatice. În afară de lacul Ursu care este cel mai mare de acest fel din Europa și care deține o plajă amenajată pentru turiști, prețul unui bilet de intrare începe de la 20 de lei, mai sunt în Sovata si alte lacuri clorurate și sodice precum Alunis, Negru, Verde, Rosu, Mierlei si Serpilor. Solul de aici conține foarte multe zăcăminte de sare, romanii au săpat aici adevărate galerii de sare care după ce au fost abandonate s-au transformat în lacuri sărate. Sărurile din pământ fac legumele și fructele mai gustoase și mai sănătoase îmbunătățind astfel gustul delicios al mâncărurilor ardelenești, făcute după rețete tradiționale. Gazdele primitoare știu să-i întâmpine pe turiști cu mese copioase, de te lingi pe degete. Nu poate lipsi celebrul gulaș făcut la ceaun, pulpă de porc cu prune uscate și evident un desert cu fructe de pădure. În rând cu vremurile dezvoltatorii de aici nu s-au bazat doar pe ce le oferă natura, ci a venit în ajutorul ei punând la punct centre SPA cu toate derivatele sale, saună umedă, uscată etc.
Un concediu sau o vacanță în Sovata este un bun prilej de a te deconecta de la stresul cotidian
și de a te detoxifiezi și să-ți încarci acumulatorii pentru un nou tur de forță, când revii acasă. Și ca tacâmul să fie complet ai posibilitatea să te pozezi cu ursul, nu cel adevărat din pădurile din jurul stațiunii Sovata ci unul împăiat care te întâmpină în stațiune și care este cel mai faimos; mii de turiști și-au făcut poze cu el ca amintire, mai ales acum în era telefoanelor inteligente dar și atunci în anii 70 – 80. Dar dacă ți-am stârnit deja curiozitatea în mod sigur te gândești la un drum până aici, în mod sigur nu vei regreta. Sunt o mulțime de oferte de cazare sovata , la pensiuni sovata pe internet care îți ocupă și mult timp să le triezi, însă cel mai nou portal în acest sens este cazaresovata.info. Aici gasești cele mai noi oferte cu posibilitatea de contact direct la proprietari, fără alte costuri ascunse. Sovata este o destinație ce merită vizitată în orice anotimp !