Un frigider profesional este unul dintre echipamentele absolut necesare in toate unitatile de alimentatie publica, indiferent daca este vorba despre restaurante, cantine, unitati cu autoservire sau chiar supermarketuri.
El permite pastrarea alimentelor si a ingredientelor necesare prepararii retetelor in conditii optime, astfel incat gustul mancarurilor servite clientilor sa fie desavarsit. De asemenea, reduce la minimum riscul de alterare a produselor inainte de data expirarii, ceea ce inseamna eliminarea risipei si economii importante de bani.
In plus, noile modele de frigider profesional contribuie la reducerea risipei si prin faptul ca sunt concepute astfel incat sa functioneze cu un consum redus de energie. Iata cum stau lucrurile din acest punct de vedere!
Clasa energetica, criteriul esential pentru evaluarea consumului
Un consum redus inseamna mai putini bani cheltuiti pe curentul electric, iar acest fapt capata o importanta deosebita, in contextul preturilor instabile din ultima perioada. In acelasi timp, echipamentele cu aceasta caracteristica au meritul de a reduce poluarea si de a contribui in acest fel la eforturile generale de protectie a mediului inconjurator.
Cele mai eficiente, din acest punct de vedere, sunt frigiderele cu clasa energetica A. Un exemplu in acest sens este reprezentat de un dulap frigorific din inox cu capacitatea de 120 de litri, care asigura refrigerare statica. Panourile exterioare si posterioare sunt realizate din tabla galvanizata, iar produsul se livreaza cu doua rafturi de 50 x 41,5 centimetri. Functioneaza in conditii optime la un consum redus de energie.
Un bun nivel al consumului il ofera si dispozitivele cu clasa energetica C. De exemplu, puteti alege un dulap frigorific vertical Electrolux Professional Ecostore, cu capacitatea de 670 de litri. Produs de renumita companie Electrolux Professional, genereaza temperaturi de refrigerare si le asigura fara sa faca vreodata risipa de energie.
Tinand cont si de alte criterii, precum capacitatea de depozitare sau spatiul pe care il ocupa, puteti alege si modele de frigider profesional cu clasa energetica D, E, F sau G. Spre exemplu, o achizitie inspirata se dovedeste un dulap vertical de congelare Electrolux Professional Ecostore, cu capacitatea de 670 de litri si clasa energetica D.
Temperaturile pe care le genereaza un frigider profesional
Echipamentele profesionale sunt de doua tipuri principale, in functie de temperaturile generate: de refrigerare sau de congelare.
Temperaturile de refrigerare sunt cuprinse in jurul sau usor deasupra valorii de 0 grade Celsius. La aceste temperaturi, este incetinita in mod semnificativ dezvoltarea microorganismelor si a proceselor enzimatice care altfel ar produce alterarea alimentelor. Prin urmare, devine posibila pastrarea laptelui si a preparatelor din lapte, a mancarurilor gatite si a numeroase alte produse.
In schimb, temperaturile de congelare sunt cuprinse intre valorile de minus 10 si minus 24 de grade Celsius. In aceste conditii, apa din alimente cristalizeaza, devenind solida, iar acest fenomen are meritul de a opri complet procesele chimice ale microbilor si enzimelor. Astfel, este eliminat riscul de alterare al carnii sau al legumelor congelate.
Vizitati magazinul online Fresco.ro si alegeti modelul potrivit de frigider profesional! Va asigura pastrarea alimentelor in cele mai bune conditii, fara vreun risc de alterare, cu un consum redus de energie!