Majoritatea profesionistilor vor fi intrebati despre asteptarile salariale la un moment dat in cariera. Iata ce trebuie sa cunoasteti inainte de a raspunde.
Majoritatea profesionistilor vor fi intrebati despre asteptarile salariale la un moment dat in cariera. Acest lucru se intampla de obicei in timpul procesului de interviu pentru a permite managerului sa evalueze daca asteptarile dvs. sunt la egalitate cu ceea ce sunt dispusi sa ofere sau care este media din industrie. Pentru a justifica o marire a salariului net creati un CV profesional, o scrisoare de intentie dar si argumente care sa consolideze imaginea creata de angajat.
Chiar si atunci cand evitati raspunsul este bine sa stiti nivelul salarial la care va aflati. Utilizeaza aplicatia calculator salariu net pentru a simula mai multe calcule atat pentru salariu net cat si brut.
De ce sunteti intrebati despre asteptarile salariale
Multe companii au un buget stabilit pentru diferitele posturi pentru care angajeaza si trebuie sa ramana in acest buget pentru a evita sa faca reduceri in alta parte. In timp ce companiile doresc, de obicei, sa ramana in limita bugetului stabilit, unele organizatii isi vor ajusta bugetul daca candidatul ofera talente exceptionale.
Daca solicitati mai mult decat ceea ce poate oferi compania este posibil sa fiti prea experimentat sau calificat pentru acest post. Pe de alta parte, solicitarea unui salariu mult mai mic ar putea indica ca sunteti mai putin calificat pentru functie sau ca aveti mai putina experienta.
Solicitarea unui salariu net in intervalul adecvat si care reprezinta nivelul dvs. de calificare si experienta arata managerilor ca va cunoasteti valoarea si nu va este frica sa cereti ceea ce meritati.
Cum raspundeti la „Care sunt asteptarile salariale”
Cerceteaza salariu net pentru functia pe care doriti sa o ocupati. Pentru a oferi o cerere de salariu exacta, care se aliniaza cu media pietei din industria dvs. Alocati-va timp pentru a cerceta salariul mediu net castigat de salariatii din acelas domeniu de lucru.
Alegeti un interval de salariu. Mai degraba decat sa oferiti salariul exact, oferiti angajatorului un interval pe care il doriti. Incercati sa va mentineti gama mai degraba stransa decat foarte larga.
Evitati intrebarea. Unii manageri de angajare va pot intreba salariul preferat la inceputul procesului de angajare inainte de a intelege pe deplin toate detaliile locului de munca si daca este o pozitie care va intereseaza cu adevarat.
Exemplu de raspuns: Inainte de a oferi un raspuns, as dori sa ma familiarizez mai bine cu pozitia si compania, astfel incat sa pot oferi mai bine o asteptare salariala mai precisa.
Fiti deschis la alte optiuni de compensare. Exista mai multe moduri in care puteti fi despagubit de un angajator, inclusiv beneficii pentru sanatate, concediu suplimentar platit, mai multe zile de vacanta.
Evitati sa oferiti managerului o suma exacta, daca este posibil. O suma stabilita poate da impresia ca nu sunteti deschis negocierilor. A nu fi pregatit poate duce la solicitarea sau acceptarea unui salariu net mai mic decat ceea ce meritati sau va puteti permite.