Cafea Boabe vs Boabe Pentru Espresso

Iti place sa bei o cafea buna, sa iti lasi simturile rasfatate de arome si gusturi, dar stii cum sa alegi boabele de cafea potrivite pentru bautura pe care doresti sa o bei? Cu siguranta ai observat si tu atunci cand ai fost sa cumperi cafea ca exista boabe de cafea pentru cafeaua clasica si boabe pentru espresso. Exista cateva diferente intre cafea boabe si boabe pentru espresso. 

Metoda de prajire

In afara de metoda de preparare, procesul de prajire a boabelor de cafea este o parte importanta de care depinde calitatea produsului final si influenteaza, de asemenea, si gustul cafelei pe care o prepari. 

Boabele trebuie prajite, un proces important prin intermediul caruia uleiurile si zaharul din boabele de cafea sunt activate, pentru ca in final sa dea cafelei aroma si savoare.

Boabele de cafea sunt supuse la o temperatura ridicata si de asemenea durata de timp in care are lor intreg procesul determina profiul de prajire de usor la bine prajite. Boabele prajite usor vor oferi o aroma distincta, cele prajite mediu ofera o aciditate echilibrata si aroma, iar cele mai inchise sunt mai putin acide si au un gust putin amarui. 

Care este diferenta intre boabele pentru espresso si cele pentru cafea?


In cazul in care te numeri printre cei care adora cafeaua si vor sa stie cat mai multe lucruri despre aceasta si felul in care se transforma intr-o bautura delicioasa, probabil te-ai intrebat de multe ori care este diferenta intre boabele pentru espresso si cele pentru cafea clasica.

Boabele de cafea prajite usor nu au un aspect uleios si sunt recomandate pentru cafeaua alba si a tipurilor de cafea care nu se prepara prin presarea boabelor, cum este cea obtinuta prin turnarea apei fierbinti peste cafeaua rasnita sau pentru prepararea cafelei reci.

Boabele de cafea prajite mult se vor remarca prin culoarea inchisa si suprafata lucioasa datorata uleiurilor care ies prin acest proces. In cele mai multe cazuri,  acestea boabe de cafea rasnite sunt folosite pentru a prepara cafea espresso.

Boabele de cafea pentru espresso sunt acestea din urma, pentru ca in aceasta etapa boabele ofera mai putina aciditate. Boabele bine prajite pentru espresso sunt bogate in uleiuri naturale, pe care le vei putea observa si la suprafata boabelor dupa prajire. Aceste uleiuri impreuna cu alti compusi care se regasesc sunt folositoare pentru a obtine ceea ce se numeste espresso crema.

Insa, daca folosesti boabe de cafea obisnuite pentru a prepara un espresso nu vei obtine acea bautura perfecta sub forma unui shot aromat, indiferent cat de mult te-ai stradui. 

Care sunt boabele de cafea ideale pentru espresso?

Cele mai bune boabe pentru a prepara un espresso sunt cele mediu sau bine prajite, pentru ca sunt mai solubile si mai bogate in uleiuri naturale.

Care sunt boabele ideale pentru cafea clasica?

Cele mai bune boabe pentru a prepa o cafea clasica sunt cele usor prajite spre mediu.