Asa poti avea o gradina de trandafiri intr-adevar frumoasa

Cum amenajezi o gradina de trandafiri, de care sa te bucuri ani intregi? Cu grija la fiecare aspect, cu butasi de calitate si cu sfaturi din cele mai competente, date de specialisti in domeniu. Iata cateva idei despre butasii de trandafiri de calitate, cel mai important pas in inflorirea gradinii tale parfumate.

Trandafirii sunt uimitori. Atemporali, cu o inflorire bogata, cu un parfum delicat, acestia sunt alegerea perfecta pentru gradina ta florala. Atunci cand vine vorba despre alegerea tipului de trandafir pe care sa-l alegi pentru gradina ta, trebuie sa ai in vedere cateva sfaturi.Alege tipul de trandafir de care ai nevoie. Criteriile de selectie se bazeaza pe spatiul pe care ai posibilitatea sa i-l oferi, pe luminozitate, umiditate si caracteristicile solului. Toate conditiile sunt importante, atunci acnd iti doresti ca trandafirii tai sa creasca vigurosi, bogati, exact asa cum trebuie.

In ceea ce priveste tipurile de trandafiri, acestia se clasifica in trei categorii in functie de inaltime. Primii sunt trandafirii micuti, ce cresc sub forma de tufa bogata, nu foarte inalta. Perfecti pentru gradinile micute, sunt rezistenti si usor de ingrijit. Al doilea tip este cel al trandafirilor urcatori, ce pot atinge inaltimea de 4m, iar coroana lor este bogata, formata din 4-6 ramuri viguroase. Ultimul tip este dat de trandafirii pletosi, curgatori, perfecti pentru bolte sau arcade.

Dupa alegerea tipului, urmeaza etapa alegerii butasilor de trandafiri dorit. Un criteriu important este culoarea – butasii trebuie sa aiba un verde crud, intens, sanatos. Un alt criteriu este integritatea – nu trebuie sa existe vatamari sau necrozari ale ramurilor. Un al treilea criteriu este integritatea ambalajului – semn ca plantele au avut umiditatea si nutrientii necesari supravietuirii.

Atunci cand butasii sunt gata de plantare, trebuie urmariti anumiti pasi specifici care faciliteaza cresterea corecta si armonioasa a minunatelor plante. In primul rand, butasii trebuie sa stea in apa cateva ore, ca radacinile lor sa absoarba cantitatea de apa de care au nevoie. Urmatorul pas este scurtarea radacinilor cu 1-2 cm, pentru stimularea cresterii. Pentru un plus de grija, poate fi preparata o solutie din pamant reavan, ingrasamant natural si apa, in proportie de 1:1:3. Rolul acesteia este cicatrizarea si hranirea radacinilor.

In al doilea rand, trebuie avuta o grija sporita la saparea gropii pentru plantare. Aceasta trebuie sa fie de aproximativ 40x40x40 cm, ca de fiecare parte a butasului sa fie cel putin o palma de spatiu. De asemenea, se recomanda separarea pamantului de suprafata de cel de baza, ca in timpul plantarii sa poata fi inversate.

Dupa ce toate acestea sunt indeplinite, urmeaza plantarea propriu-zisa. Dupa aceea, pamantul trebuie tasat bine, iar butasul trebuie udat abundent, cu cel putin 5l de apa curata.

Yurta este o companie nascuta din pasiunea pentru gradinarit. Cu o experienta de peste 25 de ani in practicarea gradinaritului, in plantare si vanzarea de articole, butasi si seminte de calitate, Yurta.ro ofera si sfaturi utile pentru ingrijirea gradinii de acasa, a livezii sau a gradinilor de flori. Pentru informatii, detalii despre produse si recomandari, Yurta poate fi gasita pe websiteul pepinierei.