Amenajare baie mică: ce materiale se potrivesc?

Ai cumpărat un apartament nou sau vrei să-l renovezi pe cel actual, ca să beneficiezi de un plus de confort, într-un ambient plăcut, cu un design interior în tendințe. Dacă pentru living, holuri sau balcon ai la dispoziție diverse variante de compartimentare și lărgire, baia este o încăpere pe care nu ai cum s-o transformi decât prin amenajarea inteligentă a spațiului disponibil care de cele mai multe ori este mai mic decât ți-ai fi dorit.

 

Ca să reușești un upgrade de succes la o baie mică, îți prezentăm în continuare ce materiale se potrivesc și cum să le combini pentru efectul scontat.

Alege materiale naturale precum marmură și travertin

Atunci când începi lucrările de amenajare baie mică este recomandat să alegi un punct central care de obicei este reprezentat de zona unde va fi amplasată chiuveta. Alege pentru aceste dotări standard niște materiale cu un puternic impact la nivel vizual și tactil, care să capteze atenția și să creeze senzația de confort și lux. Cele mai noi tendințe în amenajări interioare cuprind diverse modele de blat de baie și bucătărie din travertin. Această piatră naturală are un aspect deosebit și transformă o cameră de baie mică într-un spațiu cu personalitate, înnobilat de accente clasice și tonuri antichizate. 

Optează pentru gresie și faianță culori deschise

Chiar dacă se poartă culori tari și combinații îndrăznețe de nuanțe, dacă amenajezi o baie mică este indicat să alegi nuanțe deschise și discrete, care să pună în valoare spațiul, nu să-l comprime. Se recomandă gresie și faianță de același model, ca să dea senzația de continuitate și percepția unui loc aerisit, unde ai libertate de mișcare.

Alege pentru pardoseală și pereți plăci albe, bleu pal, bej, crem, ivory sau gri deschis, iar spațiul dintr-o baie mică va părea mai mare.

Combină modele și texturi care să creeze senzația de spațiu

Cu model sau fără este una dintre întrebările frecvente care apar atunci când amenajezi o baie mică. Alege cu grijă modele discrete pe care să le folosești la colțuri și de-a lungul pereților. O textură prea încărcată riscă să micșoreze vizual spațiul și să creeze senzația de loc încărcat, iar lipsa oricăror elemente decorative are ca rezultat o baie fără personalitate, banală.

Folosește oglinzi și elemente din sticlă

O soluție excelentă în amenajarea unei băi mici este folosirea oglinzilor de dimensiuni mari, montate pe atât deasupra chiuvetei, cât și pe zonele laterale. Merită să investești în uși de sticlă pentru cabina de duș, ca să înlocuiești perdelele sau pereții despărțitori realizați din materiale opace și greoaie, ce încarcă inutil un spațiu care oricum este de dimensiuni reduse.

 

O baie mică nu este un mare avantaj într-un apartament, dar nici nu reprezintă o problemă pe care să n-o poți rezolva. Dacă alegi materiale potrivite, culori discrete și soluții constructive inteligente, vei reuși să transformi un spațiu modest într-o cameră de baie complet funcțională, cu un aspect modern și confortabil.