O întrebare pe care fiecare investitor imobiliar o va avea în ziua când dorește să construiască o casă la cheie este: când și ce măsuri de precauție ar trebui să iau atunci când angajezi o companie de construcții?
Cei care vor să investească în constructii case pot fi obișnuiți să angajeze un inginer sau arhitect care să fie responsabil pentru lucrări, angajând furnizori de servicii (zidari, zugravi, muncitori, lăcătuși, dulgheri, etc). La un moment dat, volumul deciziilor crește și este posibil să nu mai poată ține pasul cu totul.
Acesta este momentul pentru a apela la o firmă de construcții, o companie care execută pe deplin o construcție pe baza proiectelor pregătite de arhitecți și ingineri. O bună companie de construcții oferă cel puțin trei avantaje majore pentru tine:
- Controlul termenului : adică data de începere și de încheiere a lucrării;
- Controlul costurilor : vei avea în contract prețul de plătit pentru execuție;
- Calitatea muncii: veți avea experiența profesioniștilor care poartă lecțiile învățate în alte construcții.
În acest articol, vei afla pașii și precauțiile principale atunci când angajezi o firmă de construcții pentru lucrările investițiilor tale imobiliare, fie că este o casă sau o clădire întreagă.
Diferențe între firmele de construcție, antreprenori și dezvoltatori
O mulțime de oameni sunt confuzi despre ceea ce este o companie de construcții, un antreprenor sau un dezvoltator. Deoarece aceasta este o întrebare foarte obișnuită, merită clarificată diferența dintre aceste concepte înainte de a explica cum să angajezi compania de construcții:
- Constructorul este o companie de construcții civile capabilă să execute orice lucrare din proiecte, fie cu proprii angajați, fie cu subcontractanți externi. Într-un mod practic: ai terenul și proiectele, plătești compania de construcții și aceasta îți oferă o clădire finită. Ei se vor ocupa de lucrarea întreagă chiar până la etapa de montaj tigla metalica. Firma va avea nevoie de cel puțin un inginer civil ca manager tehnic (propriu sau ca furnizor de servicii).
- Antreprenorul este cel care lucrează cu construcții furnizând în principal forță de muncă . Nu este obligatoriu să ai un manager tehnic, astfel că majoritatea lucrează ca subcontractanți la companii de construcții. Acest termen „contractant” este, de asemenea, utilizat pentru a se referi la constructorii de lucrări majore de infrastructură (cum ar fi baraje, drumuri și poduri).
- Dezvoltatorul este o companie responsabilă cu înregistrarea la un notar și vânzarea unei dezvoltări imobiliare (de exemplu, clădiri și condominii). Nu trebuie să fie constructor, ci doar o poate angaja. Există mulți dezvoltatori care sunt, de asemenea, constructori, dar aceasta nu este regula.
Regrupând aceste concepte pentru a evita îndoielile, dezvoltatorul este antreprenorul care cumpără terenuri pentru a construi o clădire și a le vinde. Pentru aceasta, el angajează o companie de construcții care va avea un inginer responsabil cu lucrările. Acest inginer va angaja mai mulți antreprenori care te vor ajuta în construcții și care au echipe de zidari, instalatori, electricieni sau zugravi.