Care sunt riscurile utilizarii unui telefon cu display spart?

Pe vremea telefonului Nokia 3310, scaparea dispozitivului nu reprezenta o problema. Il ridicai, il stergeai de praf si il puneai inapoi in buzunar. Un impact cu o suprafata tare nu afecta telefonul sau ecranul acestuia. In ziua de astazi, totusi, scaparea unui smartphone poate fi o tragedie pentru unii utilizatori, deoarece display-ul poate suferi daune care pur si simplu ii impiedica sa mai foloseasca dispozitivul.

Display-ul smartphone-ului este de obicei realizat din sticla sau acril, care se poate sparge atunci cand scapi dispozitivul sau daca primeste un impact semnificativ. Dar, in afara de crapaturile inestetice evidente care impiedica utilizatorii sa mai foloseasca un telefon cu display spart, exista si alte probleme functionale, de productivitate si chiar legate de sanatate care pot aparea atunci cand folosesti un dispozitiv cu ecran deteriorat.

De fapt, producatorii de smartphone-uri, mentioneaza in ghidurile de garantie, sanatate si siguranta ca utilizatorii de telefoane ar trebui sa inceteze sa foloseasca dispozitivul daca ecranul este spart sau crapat, deoarece ar putea provoca raniri. Iata cateva dintre riscurile pe care ti le asumi atunci cand insisti sa utilizezi un telefon cu ecran spart, in loc sa optezi pentru achizitionarea de display pentru telefon de pe https://www.bradului.ro/display si inlocuirea acestuia:

Defectiune la ecranul tactil

Telefoanele cu ecrane sparte nu se vor imbunatati in timp. De fapt, primul lucru care va fi compromis in ceea ce priveste functia, este capacitatea ecranului tactil al telefonului tau. Poate dura mai mult pentru ca telefonul tau sa raspunda la comenzile prin atingere sau, mai rau, va inceta sa raspunda complet.

Ecranele de telefon deteriorate pot fi afectate mai rau de grasimea de pe degete, praf si resturile care pot intra in fisuri, ceea ce poate distruge complet telefonul in timp.

Pierderea protectiei

Display-ul protejeaza partile interioare ale telefonului de elementele exterioare care ar putea deteriora dispozitivul. De exemplu, poti curata de obicei ecranul telefonului cu o carpa umeda, dar cu un ecran crapat, nu mai este recomandabil. Acest lucru se datoreaza faptului ca lichidul se poate scurge prin fisuri, ceea ce poate duce la un scurtcircuit al telefonului. De asemenea, daca ai unul dintre cele mai noi smartphone-uri care este rezistent la apa, un display spart invalideaza aceasta functionalitate.

Pericol de taiere

Cu un display crapat, risti sa te tai atunci cand glisezi cu degetul pe ecran. Daca ecranul telefonului are fisuri severe, s-ar putea ca mici cioburi de sticla sa-ti intre in piele. In acest caz, orice display de telefon ar trebui inlocuit in cel mai scurt timp.

Dificultate la vizualizare

Smartphone-urile se lauda cu afisaj de inalta definitie, care ofera o experienta excelenta de vizionare pentru utilizatori. Cu toate acestea, atunci cand acest ecran HD se va sparge, ochii se vor simti obositi in incercarea de a vizualiza continutul. Va fi mai dificil sa privesti ecranul si sa navighezi pe internet, deoarece zecile de fisuri vor afecta orice imagine.

Expunerea la radiatii nocive

Agentia Internationala pentru Cercetarea Cancerului a clasificat radiofrecventa de la telefoanele mobile drept „posibil cancerigena pentru oameni”. American Cancer Society afirma in continuare ca trebuie efectuate mai multe investigatii si cercetari pentru a stabili exact cat de nocive sunt dispozitivele mobile. Deci, smartphone-urile emit deja radiatii daunatoare.