O bucătărie bine organizată și elegantă este capitală pentru fiecare casă. Mobilierul adecvat pentru bucătăria ta trebuie să facă spațiul să pară mai fermecător și mai confortabil. În zilele noastre, majoritatea bucătăriilor au un plan deschis și își împart spațiile cu sufragerii sau camere de zi și zone de luat masa. Așa că, înainte de a-ți comanda mobilierul pentru bucătărie, verifică:
Atenție la dimensiunile bucătăriei tale
Măsoară spațiul și alege aspectul potrivit. O bucătărie pătrată sau dreptunghiulară, cu un interior expansiv, este ideală, dar cele mai multe case din zilele noastre nu oferă un astfel de „lux“.
Casele din oraș suferă de constrângeri imense de spațiu. În multe apartamente, o bucătărie nu ocupă mai mult de 5 metri pătrați. Mai mult, bucătăria ta ar putea fi foarte îngustă și alungită, neregulată sau chiar așezată pe unul din pereţi.
Vezi care sunt cerințele de depozitare
Apoi, va trebui să stabilești de cât spațiu de depozitare ai avea nevoie în bucătăria ta. Acest lucru ar trebui să fie, întotdeauna, puțin mai mare decât cerințele tale actuale. În timp, s-ar putea să cumperi noi aparate electrocasnice sau seturi noi de ustensile sau veselă, fără a le arunca neapărat pe cele vechi. Așadar, cerințele de stocare vor crește numai cu timpul.
Cu sau fără insulă în bucătărie?
Planifică o insulă de bucătărie numai dacă dispui de un spațiu de peste 8 metri pătrați. O insulă de bucătărie voluminoasă într-o bucătărie mai mică nu este o alegere potrivită. Aceasta va face ca bucătăria să pară mai mică și mai înghesuită. Dar, când îți poți permite să instalezi o insulă de bucătărie, maximizează beneficiile construind rafturi și sertare elaborate dedesubt. Acest lucru va face să ai mai mult spațiu pentru depozitare.
Ai grijă la materialele pentru mobilier
Lemnul natural este, în continuare, materialul preferat pentru dulapurile de bucătărie. Stejarul, nucul și mahonul pot fi utilizate pentru a construi mobilier elegant de bucătărie. Lemnul prelucrat, deși nu este la fel de durabil, este agreat pentru accesibilitatea sa. Casele moderne pot experimenta și lemnul furnir. Indiferent din ce material alegi să-ți confecționezi mobila de bucătărie, nu uita de mânerele de mobilă. Acestea pot fi din lemn, metal, sticlă, plastic, fier forjat, în funcție de tipul de mobilă ales. Restul mobilierului poate fi ales din diverse materiale, după gusturile gospodinei.
Nu încărca decorul
Dacă optezi pentru mobilier cu un finisaj lucios sau metalizat, nu uita să îl echilibrezi în mod corespunzător, cu pereții și tavanul într-un finisaj mat. Dacă alegi mobilier cu un finisaj mat, fii sigur că acest lucru nu va reduce niciodată coeficientul de stil al bucătăriei tale. O altă opțiune ar putea fi să selectezi o suprafață mată pentru dulapuri, dar un finisaj lucios pentru masă și scaune.
Alege schema de culori
Albul este culoarea cea mai comună pentru mobilierul de bucătărie, deoarece oferă un aspect îngrijit și ordonat. Dar există și alte opțiuni pentru a te răsfăța: o combinație de mobilier metalic argintiu, albastru pal și verde lime.
Ca și în alte camere ale casei tale, alege întâi o schemă de culori pentru pereți și mobilierul în funcție de asta.
Credem că vei găsi folositoare aceste sfaturi care te vor ajuta în alegerea unei mobile utile și, în același timp, aspectuoase pentru bucătăria ta.