3 metode pentru a preveni depunerile de grăsime în bucătărie

Unii ar spune că într-o bucătărie în care se gătește zilnic și mult este practic imposibil să fie curățenie. Este un fapt dovedit că cu cât gătești mai mult, cu atât sunt mai multe șanse ca în bucătărie să fie pete și acumulări de grăsime pe toate suprafețele și toate dificil de curățat. Senzația nu este deloc plăcută, pentru că grăsimea degajată prin abur se depune peste tot. 

Folosește produsele de curățenie potrivite

Folosirea produselor de curățenie potrivite este un pas esențial către o bucătărie ca-n filme.  Atunci când gătești zilnic pentru toată familia, vei avea mereu câte un lucru pe care va trebui să îl cureți. Dulapurile din materiale laminate se pot șterge eficient cu o soluție făcută din detergent lichid de vase și apă călduță amestecate cu suc de lămâie. Dulapurile din lemn au nevoie de un tratament mai special pentru că se pot deteriora rapid dacă nu folosești produsele potrivite. 

O hotă performantă poate fi cel mai bun aliat

O hotă de bucătărie performantă este cea mai bună metodă, singură am putea spune, care previne apariția grăsimilor pe suprafețe și acumularea murdăriei în bucătărie. 

În funcție de modelul de hotă ales, tot ce înseamnă mirosuri, fum, particule de murdărie sunt eliminate din aer și sunt fie scoase în exterior printr-un sistem de evacuare al hotei, fie aerul este curățat cu ajutorul unui filtru și recirculat, în cazul hotelor incorporabile cu filtru. Ține însă cont că hotă va funcționa la capacitatea sa normală atunci când filtrele sunt curățate sau înlocuite frecvent. Folosirea unei hote de bucătărie performante, precum modelul de hota telescopica tornado storm 1200, previne depunerile de grăsime pe pereți, dulapuri, dar mai ales pe suprafețele mai greu accesibile, dar care nu scapă de acest strat nedorit de murdărie.

Ia-ți timp pentru gătit

Pentru a menține bucătăria curată, nu găti niciodată pe fugă. Oricât de ciudat ar suna, atunci când găteșți în liniște, fără să te grăbești, vei reuși să previi apariția murdăriei, a petelor și a depunerilor de grăsime în bucătărie. 

Cât de des ar trebui curățate suprafețele din bucătărie pentru a preveni depunerile de grăsime

În cele mai curate bucătării, curățenia se face zilnic, săptămânal și lunar. Dar nu toate suprafețele se curată cu aceeași frecvență, ci fiecare după un program bine stabilit.

Zilnic

  1. Degresează și curăță toate suprafețele de gătit, inclusiv pereții din dreptul blatului de gătit, tăvile și podeaua de sub echipamentele de gătit.
  2. Curăță partea exterioară a hotei.
  3. Curăță podeaua din jurul echipamentelor pentru gătit.
  4. Săptămânal
  5. Curăță aragazul și fiecare componentă a acestuia care a fost folosită la gătit.
  6. Curăță podeaua din bucătărie folosind un detergent degresant puternic.

Lunar

Verifică fiecare zona cu trafic intens din bucătărie și asigură-te că planificarea a fost menținută. Curăță locurile în care mai este necesar să insiști.