Printre rezoluțiile pe care ți le-ai setat la început de an se numără și obținerea acelui ”summer body” la care râvnești de mult? Perfect! Dacă ți-ai făcut abonament la sala de fitness tot ce ai de făcut este să îți comanzi echipamentul potrivit. Ai la dispoziție adidași bărbați pe epantofi.ro, de foarte bune calitate. Mai apoi, de îndată ce vei începe antrenamentele, ai în vedere să eviți următoarele 5 greșeli pe care începătorii le fac în sala de fitness:
1. Nu apelezi la un antrenor personal
Dacă vrei să pornești cu dreptul pe drumul către forma fizică pe care ți-o dorești, apelează la ajutorul unui antrenor personal. Acesta va creea un plan de antrenament în acord cu obiectivele tale și îți va oferi sprijin constant în efectuarea corectă a exercițiilor. În cazul în care mergi la sală fără un personal trainer, există riscul de a te accidenta. De asemenea, poți avea parte și de alte surprize neplăcute dacă rezultatele la care te așteptai întârzie să apară.
2. Egolifting-ul
Din dorința de a vedea rezultate mai rapid, mulți dintre începători cad în plasa a ceea ce se numește egolifting. Concret, aleg să lucreze cu greutăți mari, pe care nu le pot controla foarte bine. Rezultatul? O execuție incorectă și creșterea posibilității de accidentare. Egolifting-ul împiedică acea contracție benefică a mușchiului c o greutate pe care să o poți controla.
3. Sari peste încălzire
Încălzirea înainte de antrenament are un rol foarte important pentru performanțele tale fizice, așadar nu sări peste ea. Câteva exerciții de streching, poate și 10-12 genuflexiuni trebuie să facă parte din warm-out-ul de dinainte de a face sport. Printre beneficiile încălzirii se numără: pregătirea mușchilor pentru efortul fizic, creșterea temperaturii corpului, creșterea perfomanței și prevenirea riscului de accidentarea. Încălzirea trebuie să aibă loc progresiv și să nu dureze mai mult de 10-20 de minute.
4. Nu te hidratezi suficient
Indiferent care este scopul pentru care ai început să te antrenezi, hidratarea este vitală. Chiar dacă vrei să slăbești, să te tonifici sau doar să te menții în forma fizică actuală, nu uita să iei cu tine la sala și sticla de apă. Apa ajută la prevenirea deshidratării și îți oferă o senzație de revigorare atunci când resimți oboseala. Deși, pentru început, programul tău de antrenament nu va fi foarte intens, cu siguranță că în timpul rutinei de exerciții îți va fi sete. Asigură-te că ai la îndemână o sticlă de apă de minim 500-750 de ml.
5. Renunți înainte de a avea rezultate
Tranziția de la sedentarism la un stil de viață în care incluzi sportul este o schimbare majoră pentru corpul tău. În mod normal, este nevoie de 2-3 luni pentru ca organismul să se acomodeze cu noul obicei și, implicit, să îl accepte. Abia după această perioadă grăsimile sunt topite iar musculatura începe să se dezvolte. Așadar, dacă nu observi rezultate majoră după primele săptămâni de antrenament, nu trebuie să renunți. Ai răbdare și rezultatele dorite vor apărea!
Dacă vrei să îți remodelezi corpul într-un mod sănătos, nu neglija alimentația. Sportul este foarte important, însă dieta are un rol decisiv în atingerea obiectivelor pe care ți le setezi în legătură cu forma ta fizică.