Cum îți poți decora living-ul într-un mod creativ?

Nicăieri nu este mai bine ca acasă! Zicala a devenit un laitmotiv atunci când după o zi obositoare sau după o călătorie lungă revenim în micul nostru univers. 

Fiecare persoană își pune amprenta atunci când amenajează camerele, decorându-le după imaginație și bunul plac.

Livingul este camera în care stăm cel mai mult în timpul zilei și în care ne relaxăm atunci când avem puțin timp liber. Amenajarea acestuia trebuie să se facă ținând cont de următoarele criterii:

1. Iluminat

Având în vedere faptul că este o camera de zi, ar trebui să avem lumină naturală. Putem opta pentru perdele transparente prin care razele soarelui pătrund ușor. 

Putem lăsa deschise draperiile până la apus pentru a folosi cât mai puțin iluminatul artificial. Lumina naturală vă relaxează ochii atunci când scrieți ceva electronic, dar și când citiți.

Ca alte surse de lumină, optați pentru lustre și variante de plafoniere discret colorate încadrate armonios în peisaj. Veți opta pentru distribuirea uniformă a acestora în toată camera. 

Vei folosi și lumina de accent pentru a scoate în evidență o anumită parte a camerei, de exemplu un perete cu fotografii, un tablou sau un perete de sticlă. 

2. Piesele de mobilier

Ca în orice cameră, este de evitat aglomerarea. Este adevărat că spațiile de depozitare sunt limitate, însă cu o bună organizare poți rezolva și problema asta.

Pentru living, optează pentru piese de mobilier variate ca forme și dimensiuni. Poți atașa unele elemente și pe perete, dând astfel un aspect dinamic camerei.

Dacă vrei vitrine, canapele, fotolii, biblioteci ori bufete de bună calitate, poți opta pentru mobila pentru living de la Tamos.ro. Disponibile în multe variante de culori, găsești obiecte de mobilier pretabile tuturor ideilor creative. 

3. Obiectele de decor

Acestea pot fi pata de culoare sau chiar centrul de interes al camerei. Pot fi diferite variante de rame foto puse pe rafturi ori atașate pe perete, ceasuri cu cuc, ceasuri pendul, tablouri, covoare sau chiar perne vesel colorate. Schimbându-le ordinea, poți împrospătata periodic aspectul camerei, făcând-o atractivă chiar și vizitatorilor.  

Ca elemente importante de decor pot fi considerate operele de artă (tablouri ale unor pictori celebri, sculpturi,  manuscrise), instrumente muzicale de valoare (pian, vioară, nai). Acestea, indiferent de poziție sau suport, vor impresiona prin importanța artistică pe care o au.  Sunt obiecte transmise din generație în generație sau achiziționate la diverse licitații. 

Livingul poate avea și funcția de dining, de aceea o parte a acestuia va fi ocupată de o masă, de cele mai multe ori extensibilă, un număr de scaune alăturate acesteia și chiar un dulap pentru veselă. De obicei mesele în living se iau în zile festive când pe lângă membrii casei, mai sunt și invitați. 

Decorează camera astfel încât să îți placă din orice unghi ai privi-o.  Dacă ție îți place, le va plăcea tuturor.