Sedentarismul, alimentele care sunt hiper-procesate, poluarea atmosferică, stresul și alimentația dezorganizată contribuie la tulburarea sistemelor din organismul uman. Deși ficatul are rol de detoxifiere, abuzul de medicamente, alcool, tutun, pot dezechilibra procesele hepatice.
Problemele ficatului pot afecta sistemul limfatic si a sistemului digestiv în mod ireversibil dacă nu se intervine din timp. Când vorbim de ficat și de a lui capacitate naturala de detoxifiere, trebuie să ne gândim la metode de detoxifiere naturala pentru că ficatul are limitările lui și o alimentație sănătoasă va ajuta in mod clar acest proces să fie mai eficient. Prin urmare este important să avem grijă de detoxifierea organismului și a ficatului în moduri 100% naturale.
Vitaminele, esențiale pentru detoxifierea naturală
Când vorbim de o alimentație echilibrată, ne gândim clar la legume și fructe care ajută organismul pentru detoxiere. Merele de exemplu sunt recomandate datorită conținutului de pectină (Pectina este o fibră care ajută la îmbunătățirea tranzitului intestinal și la detoxifierea organismului).
Citricele, în special lămâiele și lime au conținut ridicat de vitamina C, vitamină care ajută la eliminarea toxinelor din organism și întărirea sistemului imunitar.
Sfecla roșie este recunoscută pentru capacitățile sale de a purifica sângele și detoxifia ficatul.
Legumele crucifere precum varza, conopida sau broccoli au un conținut ridicat de minerale și nutrienți și reduc riscul apariției unor boli în zona ficatului și a colonului.
Morcovii, prin conținutul lor de vitamina A și BetaCaroten reduc riscul apariției bolilor cardiovasculare, detoxifică și întăresc sistemul imunitar.
Produsele care conțin orz verde sunt recomandate pentru detoxifiere. Orzul verde conține vitamine din grupul B (B1, B2, B5, B6, B12), niacină, vitamina E, vitamina C, fier, calciu, mangan, magneziu, zinc, bioflavonoide, polizaharide, aminoacizi, enzime (superoxid-dismutază) și clorofilă.
Renunță la zahăr și la produsele bogate în zahăr: sucuri acidulate, jeleuri, prăjituri
Ultimele studii au arătat că zahărul devine toxic atunci când este consumat în cantități mari. Consumul de produse bogate în zahăr provoacă hipertensiune, diabet de tip II dar și alte afecțiuni cardiace. Și, mai important de atât, NU înlocui zahărul cu îndulcitori sintetici pentru că aceștia nu pot fi asimilați de organism și afectează ficatul.
Renunță la alcool, cafea și aditivi alimentari
Alcoolul este periculos pentru ficat pentru că suprasolicită funcțiile acestuia. Nu poți să faci cură de detoxifiere și să consumi alcool.
Nici cafeaua nu ajută atunci când vrei să faci cură de detoxifiere din cauza cofeinei. Mai bine treci pe ceai negru sau verde.
Majoritatea produselor procesate conțin aditivi alimentari. Dintre E-urile prezente pe piață cel mai periculos este monoglutamatul de sodiu sau E621 și se întâlnește în special în mâncarea chinezească.