Achiziționarea unui automobil este un pas important în viața oricărui șofer, iar o astfel de investiție trebuie făcută în urma unei evaluări amănunțite a categoriilor de risc. Știai că în anul 2018, 67% din mașinile asupra cărora s-a efectuat un control electronic al istoricului de daune au fost implicate în cel puțin un accident? Astăzi vom discuta despre pașii pe care poți să îi urmezi ca să afli toate informațiile de care ai nevoie pentru realizarea raportului complet și real al automobilului.
Achiziționează de la vânzători verificați.
Evită ofertele de tip „ocazie” și îndreaptă-ți eforturile de căutare înspre o zonă sigură și care îți oferă seriozitate. Ai Internetul la îndemână, așa că folosește-l în avantajul tău! Caută un site intermediar de încredere, unde vânzătorii au fost verificați în prealabil, pentru siguranța achiziției tale.
Sfat practic: Verifică oferta de autoturisme second hand pe Cars on the web și pornește în căutarea viitoarei tale mașini pe o platformă incredibil de ușor de folosit!
Verifică integritatea inițială a mașinii
Cercetează aripile și barele de protecție pentru eventuale fisuri.
Existența unei reparații la nivelul barei de protecție sau a aripii indică implicarea autoturismului intr-un posibil accident, ceea ce înseamnă că avaria mașinii ar fi putut să afecteze și alte componente.
Sfat practic: Plimbă-ți palmele de-a lungul vehiculului pentru a verifica existența unor denivelări, fisuri sau alte avarii vizibile.
Evaluează liniile caroseriei pentru a verifica dacă există piese schimbate.
Un panou schimbat nu înseamnă neapărat că mașina este într-o stare proastă, însă acest detaliu te anunță că au existat reparații în istoricul ei. Cu cât s-a lucrat mai mult la o mașină pentru a rezolva eventuale daune, cu atât ar trebui să-i scadă prețul de vânzare.
Sfaturi practice:
Lasă-te pe vine lângă roata din spate, astfel încât să ai corpul mașinii la nivelul ochilor. Privește atent de-a lungul liniei principale, până la farul din față. Această linie ar trebui să fie dreaptă și uniformă, iar vopseaua mașinii să reflecte lumina fără întreruperi sau schimbări de direcție.
Aruncă o privire atentă la spațiul gol de la îmbinările diferitelor componente de caroserie (luft). Acesta trebuie să rămână uniform pe toată lungimea lui.
Verifică dacă mașina a fost revopsită.
Privește cu atenție de-a lungul marginilor ușilor și a panourilor caroseriei și caută eventualele zgârieturi sau zone neuniforme de vopsea. Semnele unei vopsele de culoare diferită sub cea de suprafață ar putea însemna că mașina a fost revopsită după un accident sau că o ușă sau un panou a fost înlocuit și vopsit pentru a se potrivi cu restul mașinii.
Solicită ajutorul unui mecanic autorizat
Pentru a te asigura că nu ratezi niciun detaliu important, care ar putea conduce la reparații costisitoare în timp, contactează un mecanic autorizat care poate face o verificare profesională asupra mașinii.
Verifică istoricul auto la o sursă de încredere.
Acest raport poate oferi informații cruciale despre automobilul pe care dorești să îl achiziționezi, așa că nu trece peste acest pas! Cu ajutorul numărului de identificare al vehiculului poți accesa istoricul mașinii, unde vei regăsi informații reale despre numărul de kilometri parcurși, datele tehnice, valabilitatea ITP, iar contra cost, poți afla și despre instanțele în care mașina a fost implicată într-un accident.
Aplică sfaturile noastre pentru a te asigura că mașina second hand pe care vrei să o cumperi se va dovedi o achiziție sigură și de viitor!