Interese de zeci de milioane de euro în blocarea licitației pentru operarea instalațiilor de gestionare a deșeurilor în Județul Alba

În ultimii ani autoritățile din județul Alba au inițiat o serie de proiecte privind managementul deșeurilor, exemplificând în acest sens: delegarea serviciului public de salubrizare stradală și deszăpezire în municipiul Alba Iulia,  respectiv licitația în valoare de 78.105.104 lei pentru Delegarea prin concesiune a operării instalațiilor de gestionare a deșeurilor municipale în cadrul Sistemului de management integrat al deșeurilor în Județul Alba, de o importanță esențială pentru managementul integrat al deșeurilor din județ, cu efect în creșterea calității vieții oamenilor din Alba.

În paralel cu dezvoltarea acestor proiecte de mediu a fost dezvoltată și capacitatea administrativă a instituției UAT Județul Alba prin dezvoltarea cadrului instituțional, creșterea eticii profesionale, creșterea nivelului de integritate, progresul fiind vizibil și reflectat în rezultatele obținute pana în prezent. Dar pe lângă aceste progrese în cadrul administrației, există și multe mentalități retrograde care promovează, chiar prin luări de poziții directe în mass-media, sifonarea banului public și menținerea locuitorilor din județul Alba sub amenințarea poluării și a factorilor de mediu dăunători.

Polaris M. Holding a participat la această procedură în asociere cu Polaris Mediu și a depus o ofertă în valoare de 75.275.667,14 lei. Potrivit raportului procedurii, oferta asocierii Polaris a fost declarată neconformă și inacceptabilă întrucât ofertantul nu a justificat cheltuielile cu salariile solicitate de autoritatea contractantă și a oferit răspunsuri neconcludente.

Interesul Polaris pentru blocarea atribuirii contractului de delegare a operării instalațiilor de gestionare a deșeurilor municipale în cadrul Sistemului de management integrat al deșeurilor în Județul Alba este unul destul de evident și anume faptul că aceasta societate are încasări de peste,  100.000 lei zilnic, aferente transportului cantităților tratate la depozitul său din Târgu Jiu! 

Eco Bihor a depus la această procedură o oferta în valoare de 97.795.578 lei. Oferta sa a fost declarată neconformă întrucât acesta și-a modificat în mod repetat oferta prin răspunsurile la solicitările de clarificari.

Interesul blocării licitației îl reprezintă suma de 19.690.474 lei, având în vedere faptul că Eco Bihor a depus o ofertă în cadrul acestei proceduri, care este în acest moment blocată de către autoritatea contractantă UAT Județul Alba, ofertând o valoare a contractului cu 25% mai mare, echivalentul sumei de 19.690.474 lei, bani care urmează să fie sifonați din fondurile publice ale autoritășii contractante, deci din buzunarul locuitorilor din județul Alba!

Interesul Eco Sud este să pună mâna pe un contract de 77.284.503,96 lei și să pătrundă pe piața serviciilor de gestioanre a deșeurilor din Transilvania!

Proiectul Delegarea prin concesiune a operării instalațiilor de gestionare a deșeurilor municipale în cadrul Sistemului de management integrat al deșeurilor în Județul Alba a fost realizat de autoritatea UAT Județul Alba și integrează localitatile în linia zonelor cu standarde ridicate de mediu la nivelul standardelor europene avansate.

 Sistemul de management integrat al deșeurilor în județul Alba este un proiect  finanțat din fonduri CE, alocații bugetare și fonduri proprii.

Vezi articolul integral pe https://gazetadestiri.ro/interese-de-zeci-de-milioane-de-euro-in-blocarea-licitatiei-pentru-operarea-instalatiilor-de-gestionare-a-deseurilor-in-judetul-alba/