Milioane de oameni viseaza sa-si deschida propria afacere. Insa, din pacate, cei mai multi dintre ei raman doar in acest stadiu, fara a-si pune vreodata visul in practica. Motivele difera de la lipsa a timpului, a banilor, a unei idei de business etc. In realitate, multi dintre noi nu dispunem de resursele financiare, dar nici de cunostiintele administrative necesare pentru a infiinta o afacere.
Vestea buna este ca, daca ne dedicam o ora pe zi pentru a face putin research despre ce implica infiintarea unei afaceri, care sunt documentele necesare, care sunt salariile pe care viitorii nostri angajati le-ar putea astepta (afla tot ce trebuie sa stii despre salariul minim pe economie) si taxele pe care trebuie sa le platim, avem mari sanse sa incepem un business fara sa investim o avere.
Iata cateva exemple de afaceri profitabile pe care le poti infiinta si dezvolta cu bani putini.
Consultanta pentru strangere de fonduri
Daca ai experienta in finante si vanzari, ai putea sa-ti pui know-how-ul si skillurile in aplicare prin infiintarea propriei afaceri de consultanta in strangere de fonduri pentru ONG-uri. Vei avea nevoie de un website si putin marketing, dar cel mai important, va trebui sa alegi tipul de ONG cu care vei dori sa lucrezi si sa incepi sa faci putin networking pentru a cunoaste persoane din industrie. Odata ce ai facut acesti pasi, va trebui sa dovedesti ca esti specializat in crearea si implementarea unui program bine organizat si eficient de strangere de fonduri, care iti va ajuta clientii sa stranga fonduri pentru cauza pe care o sustin.
Blogging educational
Citesti diferite bloguri pentru a te informa? Ai cunostiinte care ar putea sa-i ajute pe altii? Poate este expert in calatorii, reciclat, pictura sau invatarea limbilor straine. Oricare ar fi domeniul de care esti pasionat si despre care stii o gramada de lucruri, exista, mai mult ca sigur, oameni interesati sa invete despre acesta. Poti folosi asta in avantajul tau, deschizand o afacere online, sub forma unui blog. Asadar, alege o platforma de blogging si incepe sa scrii articole educationale. Monetizarea acestei activitati se poate face prin Google AdSense, crearea unui program de afiliere, organizarea unor webinaruri sau vanzarea unor cursuri online.
Meditatii online
La fel ca in cazul bloggingului educational, daca ai anumite aptitudini sau cunostiine, de ce sa nu le folosesti pentru a-i invata si pe altii? Iti poti oferi serviciile celor interesati sa se specializeze intr-un domeniu in care tu esti expert, castigand, astfel un venit un plus. Ai putea, de pilda, sa oferi meditatii elevilor de liceu, sa predai o limba straina, sa inveti pe cineva sa-si calculeze taxele, sa organizezi cursuri online despre infiintarea unei afaceri, sa devii consultant in sustenabilitatea start-up-urilor, ori sa-ti deschizi un canal de YouTube despre cum sa traiesti sanatos.
Prin urmare, exista o mutime de optiuni pe care le ai atunci cand vine vorba de infiintarea unei afaceri cu bani putini. Ai nevoie de motivatie, timp si multa rabdare, insa daca esti hotarat sa faci acest pas, rezultatele nu vor intarzia sa apara.