Inima este organul reprezentativ al aparatului cardiovascular. Aceasta are un rol vital pentru circulația sângelui, funcționând ca o pompă musculară ce ține în viața întregul organism. Cauzele genetice, stresul, stilul de viață sau alimentația necorespunzătoare favorizează apariția bolilor de inimă.
Pentru a preveni afecțiunile cardiovasculare sau a ușura simptomele bolilor deja existente, sunt recomandate cure care să includă antioxidanți naturali. Remediile naturiste, bogate în acești compuși protectori sunt extrem de eficiente pentru a menține sănătatea inimii. Iată cum poți să redobândești starea de echilibru în organism:
Ceaiul verde contribuie la reglarea hipertensiunii arteriale și reduce colesterolul
Bogat în flavonoide, polifenoli și antioxidanți care contribuie la însănătoșirea celulelor din interiorul inimii și a vaselor de sânge, ceaiul verde este ideal pentru a combate afecțiunile acestui organ. Acesta prezintă proprietăți vindecătoare și poate fi consumat atât pentru prevenirea bolilor cardiovasculare cât și ca supliment eficient, împreună cu medicamentele recomandate pentru inimă.
Ceaiul verde protejează cel mai important organ al corpului și are efecte rapide după consum, în decurs de 30 de minute celulele de pe pereții arterelor începând să se activeze. Acesta reduce riscul confruntării cu simptomele specifice arterelor înfundate, a anginei pectorale și a hipertensiunii arteriale.
Se recomandă consumul a 4-5 căni de ceai verde pe zi, de preferat fiind alegerea celui fără cofeină.
Maceratul de rozmarin contribuie la reglarea ritmului cardiac
Rozmarinul este bun prieten cu inima deoarece reglează ritmul cardiac și reduce efectele nefaste ale tensiunii arteriale. Acesta conține flavonoide care au o acțiune benefică asupra sănătății inimii. Este indicat consumul maceratului de rozmarin, câte o jumătate de linguriță din două în două ore, în prima săptămână de administrare.
După această perioadă, se consumă în următoarele două săptămâni aceeași cantitate de macerat, dimineața și seara, înainte de masă. Preparatul se obține amestecând o cană de rozmarin cu două căni de alcool de 60o. Acesta se lasă la macerat timp de 14 zile, apoi se strecoară și se consumă.
Ceaiul de ghimbir contribuie la reducerea colesterolului rău
Renumit pentru multiplele beneficii pe care le oferă organismului, ghimbirul este potrivit și pentru a menține sănătatea inimii. Ceaiul din această plantă subțiază sângele și are proprietăți antiinflamatorii, ajutând la scăderea colesterolului rău din corp. Ghimbirul relaxează vasele de sânge și stimulează fluxul sanguin din organism, motiv pentru care este recomandat consumul acestuia de 2-3 ori pe zi.
Ceaiul de schinduf contribuie la tratarea arterelor înfundate
Schinduful este o plantă care promovează buna funcționare a aparatului cardiovascular. Acesta are proprietăți cardioprotectoare și antioxidante, fiind bogat în compuși care ajută la reducerea colesterolului și la tratarea arterelor înfundate.
Remediile naturale sunt deosebit de utile persoanele interesate să își protejeze inima împotriva diverselor afecțiuni. Ține cont de indicațiile prezentate și folosește zilnic preparatele menționate, mai ales că găsești toate aceste plante în gama de produse Dacia Plant. Bucură-te de o inimă sănătoasă și de o viață fără griji consumând ceaiuri, tincturi sau macerate din plantele medicinale oferite de natură.