Tipuri de credite și cum știi care ți se potrivește

Există mai multe variante de credite, care se pliază pe diferite necesități. De la cele de nevoi personale, la credite imobiliare, credite auto sau de refinanțare, pentru fiecare situație ai o opțiune. Citește în cadrul acestui articol informații despre cele mai comune tipuri de credite, astfel încât să poți beneficia de finanțarea care ți se potrivește.

Credite de nevoi personale

Acestea sunt oferite de bănci persoanelor fizice. Ele mai sunt denumite “credite de consum” și implică finanțare pentru diferite tipuri de cheltuieli a căror natură este personală.

Un astfel de credit ți se potrivește dacă ai nevoie rapid de o sumă de bani pe care să nu o justifici la bancă. De exemplu, poți recurge la un credit de nevoi personale de la Alpha Bank. Acesta se aprobă în cel mult 24 de ore de la depunerea dosarului complet, iar perioada de rambursare este extinsă până la 60 de luni. De asemenea, poți opta pentru credit cu dobândă variabilă sau fixă pe întreaga perioadă.

În funcție de tipul de garanție pentru care optezi: imobiliară, garantat cu depozit colateral sau fără garanție imobiliară, variază și suma pe care o poți solicita.

Un alt tip de credit de nevoi personale este și cel care se acordă pentru renovarea sau modernizarea locuinței. Acesta include aparatele de climatizare, obiecte sanitare și materialele care sunt necesare pentru construcție și amenajări.

Credite pentru locuință

Există mai multe tipuri de astfel de credite, de exemplu:

  • creditul de achiziționare;
  • creditul de construcție;
  • creditul de refinanțare pentru locuință;
  • oferta green;
  • creditul Noua Casă.

Creditul de achiziționare

Acesta implică achiziționarea sau schimbul unei locuințe sau al unei case de vacanță și a unui teren intravilan de până la 3.000 mp. Avansul minim necesar este de la 15% pe loc, urmând ca în primii cinci ani să fie percepută o dobândă fixă. Perioada de creditare este cuprinsă între cinci și treizeci și cinci de ani.

Creditul de construcție

Cu ajutorul acestui tip de credit ai posibilitatea de a construi o locuință sau o casă de vacanță, dar și să o reamenajezi, să o consolidezi sau să o extinzi. Valoarea maximă finanțată de care poți beneficia este de până la 100% din valoarea devizului care corespunde construcției, în unele condiții. În funcție de graficul de execuție al lucrării, poți utiliza creditul în tranșe multiple.

Creditul de refinanțare pentru locuință

Printre avantajele pe care le oferă acest tip de credit se află comisionul zero al analizei dosarului în prima fază, urmând ca dobânda să fie fixă în primii cinci ani. Cu sprijinul acestui credit poți refinanța în condiții mai avantajoase un credit actual de investiții imobiliare ce a fost contractat la o instituție financiară diferită. De pildă, nu este necesar să achiți avans.

Oferta Green

Acest tip de credit îți pune la dispoziție o ofertă de finanțare pentru o locuință verde (sau o casă de vacanță verde) certificată de RoGBC, ce presupune costuri de creditare reduse și posibilitatea de a face economii în fiecare lună, datorită consumului redus de energie electrică. Cu ajutorul acestui credit poți achiziționa, construi, amenaja sau consolida o locuință verde.

Creditul Noua Casă

Cu acest credit, achiziționarea unei locuințe finalizate devine realitate, cu îndeplinirea unor condiții, de exemplu, să fie situată pe teritoriul României. Locuința poate avea orice vechime. Ai posibilitatea de a afla pe loc care este suma la care te încadrezi pentru creditare, în baza veniturilor pe care le ai și a acordului de interogare ANAF, atunci când dispui de venituri ce provin din salarii.

Credite de refinanțare

Unul dintre motivele pentru care persoanele recurg la o refinanțare este pentru a plăti o singură rată lunară care poate fi mai mică decât suma ratelor pe care o plătește în prezent la mai multe bănci sau în cazul în care necesită sume suplimentare pentru diverse cheltuieli.

Creditul auto

Cu sprijinul acestui credit, îți poți achiziționa un autoturism nou. Valoarea creditului poate fi, după preferință, în lei sau în euro. Atunci când se efectuează analiza solicitării de finanțare se ține cont de o serie de factori, de exemplu, stabilitatea veniturilor pe care le ai, care este vechimea ta în câmpul muncii, dacă există istoric de creditare și cum s-au efectuat rambursările respective.

În ziua de astăzi, există o mulțime de variante prin care să obții sumele necesare pentru diverse cheltuieli. Alege tipul de credit

CategoriiFără categorie