De ce utilaje ai nevoie dacă vrei să pui bazele propriei afaceri de prelucrări mecanice

 Dacă ai ajuns să citești acest articol, cel mai probabil te-ai săturat să muncești pentru actuala firmă și pentru patronatul actual și te-ai hotărât să o iei pe drumul tău în ceea ce privește domeniul profesional, în acest caz particular fiind vorba despre domeniul prelucrărilor mecanice, căci despre asta vor fi rândurile următoare. 

    Pe lângă conexiunile stabilite cu foștii clienți și banii pentru investiția în utilaje, trebuie să fii conștient, de la început, de faptul că întemeierea unui SRL specializat în prelucrări mecanice va fi destul de greu, datorită concurenței de pe piața din țara noastră. Cel mai indicat ar fi să încerci să pui bazele companiei cu unul sau mai mulți parteneri care să vină atât cu o parte din investiția totală pentru utilaje și marketing, cât și cu cunoștințele lor în domeniul prelucrării mecanice sau, chiar în domeniul afacerilor. O firmă în acest domeniu este mult mai ușor de dezvoltat cu partenerii corecți, iar dacă partenerii tăi sunt oameni de afaceri sau ingineri de producție, cu atât mai bine. Primul pas ce ar trebui discutat împreună cu viitorii parteneri de afaceri este bugetul alocat utilajelor, deoarece utilajele vor fi unele dintre cele mai importante active ale viitoarei tale/voastre companii.  

Iată de ce utilaje ai nevoie dacă vrei să pui bazele propriei afaceri de prelucrări mecanice!

 

  • Strung cu comandă numerică

 

Primul și cel mai important utilaj care ar trebui achiziționat de tine sau de viitoarea ta echipă este strungul cu comandă numerică sau, mai pe scurt, strungul cnc. O firmă profesionistă care se respectă și își dorește să lucreze cu clienți importanți nu poate lucra cu strunguri vechi și greu de programat și utilizat în procesul de producție. Strungurile cnc, relativ noi ca tehnică și dezvoltare, cu comandă numerică au timpi de execuție superiori strungurilor clasice și îți pot mări considerabil productivitatea în interiorul firmei. Comanda numerica este  o serie de date digitale sub formă de litere, cifre și simboluri ce oferă control asupra lanțurilor cinematice și pe baza cărora utilajul execută anumite acțiuni. Așadar, astfel se pot elimina acțiunile manuale și implicit prezența obligatorie și constantă a unui operator care să se ocupe doar de strung. Găsești strunguri CNC pe site-uri specializate ca vigra.ro.

 

  • Freză metal

 

Un alt utilaj indispensabil unei afaceri de prelucrare metal este freza pentru metal. Aceste utilaje sunt extrem de folositoare în pregătirea anumitor piese metalice pentru îmbinarea și construirea unui circuit nou de asamblare. Fără o freză profesionistă nu vei reuși să pui bazele unei afaceri de prelucrări mecanice coerente.

 

  • Mașină pentru îndoit tabla

 

În orice atelier de prelucrări mecanice trebuie să existe o mașină de îndoit tablă. Cu acest utilaj poți realiza diverse roluiri, adică procese de transformare a tablei sau a diferitelor părți metalice în forme rotunde și nu numai, fără a fi necesară îndepărtarea de material.

În concluzie, pentru a pune bazele unei firme de prelucrări mecanice ai nevoie de niște parteneri cu cunoștințe în domeniul ingineriei mecanice și/sau în domeniul afacerilor și de câteva utilaje esențiale ca: 2-3 strunguri cnc, câteva freze și minim o mașină de îndoit tabla. 

 

sursa foto: unsplash.com

CategoriiFără categorie