Mic ghid pentru achiziționarea unui sistem audio potrivit pentru livingul tău

Dacă faci parte din categoria persoanelor care doresc să beneficieze de condiții de sonorizare la nivel performant pentru a asculta muzica preferată în propriul living sau dacă ești un cinefil adevărat și îți dorești să te simți în propriul living ca într-o sală particulară de cinema, ar trebui să te informezi mai în amănunt despre metodele relativ noi prin care îți poți asigura o sonorizare optimă pentru sufrageria ta, locul unde îți petreci, probabil, cel mai mult timp liber. 

 

     În rândurile următoare îți voi prezenta principalele criterii și care ar fi cele mai adecvate alegeri după care ar trebui să te ghidezi la achiziționarea sistemului audio potrivit pentru tine și familia ta. Și chiar dacă, momentan, ești mulțumit de actuala sonorizare de care dispui, trebuie să știi că piața audio este într-o continuă dezvoltare și, de multe ori, este mai rentabil să vinzi un sistem clasic, considerat vintage, care nu se pliază neapărat pe nevoile tale, iar cu banii obținuți poți să-ți înlocuiești sistemul vechi cu unul mai nou, care să se plieze perfect pe nevoile tale și a celor din locuința ta. 

Iată care sunt cele mai importante aspecte pe care ar trebui să le ai în vedere la achiziționarea unui sistem audio nou pentru sufrageria ta!

 

1. Să aleg un sistem home cinema sau un soundbar?

 

Sistemul home cinema, după cum deja îți și sugerează denumirea lui, este un sistem proiectat să-ți ofere o experiență cât mai apropiată de cea a unui săli de cinema profi chiar în intimitatea propriei sufragerii. El este alcătuit dintr-un dvd player, blu-ray player sau orice alt tip de dispozitiv de redare video și un subwoofer (bas, denumit în termeni uzuali) și câțiva sateliți (boxe active)  care să-ți permită să le aranjezi după gustul personal prin cameră. Acest sistem se conectează la televizor și, astfel, obții performanță audio destul de ridicată direct în livingul tău. Costurile sunt destul de ridicate și, ca o alternativă destul de viabilă la acest sistem home cinema, poți apela la un soundbar, o boxă cu o tehnologie relativ nouă care reușește să integreze majoritatea caracteristicilor unui sistem home cinema într-o singură boxă, lungă cu diferite difuzoare, pentru diferite sunete. Găsești soundbaruri la majoritatea firmelor cunoscute din domeniul audio. Poți apela cu încredere la un soundbar Bose pe care îl găsești pe majoritatea site-urilor cu profil audio, inclusiv pe site-uri de electronice și electrocasnice ca altex.ro. 

 

2. Dacă aleg un soundbar ar trebui să fie echipat cu difuzor de bas?

 

Pentru o experiență cât mai apropiată de cea generată de un sistem home cinema, ar fi indicat să apelezi la un soundbar care să vină echipat cu un difuzor de subwoofer, însă, trebuie să știi că, dacă bugetul nu-ți permite să achiziționezi un soundbar cu bass, există pe piață destul de multe firme care au reușit să ducă la un nivel extrem de bun sunetul generat de soundbarurile lor, astfel încât, există șanse să găsești astfel de dispozitive care redau basul chiar dacă nu au difuzor special pentru acest aspect.

 

3. Este bugetul un factor important în achiziționarea unui soundbar?

 

Răspunsul la această întrebare este extrem de simplu și intuitiv: da. Cu cât bugetul de care dispui pentru achiziția unui soundbar este mai mare cu atât mai mari sunt șansele ca sunetul generat de acest dispozitiv să fie mai clar, mai cald și să atingă mai multe frecvențe. 

     În concluzie, dacă îți dorești o conversie calitativă a sunetului, ar fi indicat să renunți la boxele televizorului sau la boxe vintage și să le înlocuiești cu surse de sunet moderne ca un sistem home cinema sau un soundbar premium.

 

sursa foto: unsplash.com

CategoriiFără categorie