Vrei să alegi iluminatul potrivit casei tale? Top 4 sfaturi de urmat

Nimic nu este mai satisfăcător decât o casă care se simte caldă și primitoare, dar acest lucru poate fi dificil de realizat dacă nu ești sigur ce fel de corpuri de iluminat să alegi. Pentru a te ajuta, am creat o listă cu 4 sfaturi utile pe care le poți urma oricând. Dacă vrei să afli care sunt acestea, citește în continuare articolul.

Top 4 sfaturi de urmat

 

 

  • Înțelege diferitele tipuri de iluminat

 

Există patru tipuri principale de iluminat: iluminat ambiental, iluminat de lucru, iluminat de accent și iluminat decorativ. Este important să înveți diferențele dintre aceste 4 categorii și să vezi care se potrivește cel mai bine în casa ta.

De obicei, lumina ambientală este lumina generală dintr-o cameră. Este tipul de iluminare pe care îl doriți pentru un întreg spațiu. Gândește-te la modul în care dorești să folosești camera de zi sau dormitorul atunci când alegi acest tip de lumină. Dacă mergi pe acest tip, poți alege o plafonieră led care să completeze perfect camera. Iar dacă vrei să îți achiziționezi una, poți căuta pe site-ul Led-zone.ro.

 

  • Profită la maximum de lumina naturală

 

Chiar dacă vrei să găsești cel mai bun iluminat artificial, nu trebuie să uiți de lumina naturală. Aceasta este cea mai bună sursă, de aceea trebuie să o utilizezi cât de mult posibil. Este important să găsești un echilibru între mediul artificial și cel natural. 

Lumina soarelui aduce beneficii pentru minte, corp și suflet, reduce stresul și anxietatea, îmbunătățește starea de spirit, stimulează productivitatea și îmbunătățește ritmul circadian, printre altele.

 

  • Alege dimensiunea potrivită a corpului de iluminat

 

Unul dintre cele mai importante lucruri pe care trebuie să le înțelegi despre  corpurile de iluminat este cum să alegi dimensiunea potrivită. Pentru a face acest lucru, trebuie să te gândești cât de mare este încăperea și câtă lumină cauți.

De exemplu, dacă ai o baie mică, cu o singură fereastră și lumină naturală limitată care intră prin ea, atunci luați în considerare instalarea unei aplice montate pe perete sau a unei lămpi suspendate care poate oferi o lumină ambientală. Dimensiunea este un factor determinant atunci când vine vorba de achiziționare. În acest fel te poți asigura că te vei putea bucura în mod eficient de întreaga lumină dorită și că nu vor exista situații neplăcute.

 

  • Creează simetrie și echilibru

 

Simetria și echilibrul sunt importante pentru a crea un sentiment de ordine în casa ta. De exemplu, dacă ai un candelabru gigantic într-o cameră mică și înghesuită, lucrurile vor arăta și mai rău. De aceea, este nevoie să alegi un iluminat care să completeze în mod corect și armonios întreaga ta încăpere. Astfel, acest lucru va crea simetrie și echilibru, aspect extrem de important.

Există o mulțime de opțiuni și poate fi copleșitor. Cel mai bun lucru pe care îl poți face este să începi cu elementele de bază și apoi să dezvolți de acolo. Ține cont de sfaturile de mai sus și îți va fi mult mai ușor! 

 

Sursă foto : Unsplash.com

CategoriiFără categorie