5 trucuri prin care să îți faci casa să fie eficientă energetic

Unul dintre subiectele fierbinți ale momentului îl reprezintă consumul de energie. Sau, mai specific, modalitățile prin care acesta poate fi redus. Dacă și tu ești preocupat de reducerea consumului de energie electrică, acest articol vine cu inspirația de care ai nevoie pentru a avea o locuință economică, fără să sacrifici confortul.

Iată cum poți să reduci consumul de energie electrică al casei tale

 

O locuință poate fi confortabilă și să te ajute să faci economii în același timp. Fie că prioritatea ta o reprezintă bugetul familiei sau un viitor mai bun pentru generațiile viitoare, poți să îți faci casa să funcționeze cu mai puțină energie electrică cu minimum de efort. Iată cum:

Ai grijă la becuri

Cel mai simplu mod de a irosi energie este să uiți becurile aprinse. Astfel, dacă îți dorești o factură mai mică la energie electrică, tot ce ai de făcut este să înveți să stingi becurile atunci când pleci din cameră. 

Spală doar când e necesar

Un alt mod prin care faci risipă de energie este spălatul. Fie că vorbim despre mașina de spălat vase sau despre cea de spălat rufe, evită să bagi la spălat atunci când mașina nu este complet încărcată. Poate părea că te eliberezi de aglomerația din casă, dar de fapt consumi energie electrică de care nu ai cu adevărat nevoie. 

Investește în becuri LED

Dacă vrei să ai o locuință cu un aer modern, dar economică, investește în spoturi LED. Pentru un plus de economie, confort și stil, optează pentru spoturile Smart led, cu senzor de mișcare, și nu te vei mai îngrijora niciodată că ai uitat becul aprins. 

Fii atent la electronicele din casă

Foarte mulți dintre noi suntem obișnuiți să lăsăm electronicele în priză chiar dacă nu le folosim sau nu avem nevoie de ele în acel moment. Un obicei nociv, care sub pretextul confortului încarcă lunar factura la energie electrică pe nesimțite. Dacă îți dorești să faci economii, începe cu lucruri mărunte, cum sunt scoaterea încărcătorului din priză imediat ce ai terminat cu el, sau a televizorului atunci când știi că nu ai timp sau energie să te uiți la TV. 

Montează panouri solare

Dacă locuiești la casă sau într-o zonă însorită, transformă acest lucru în avantajul tău. Alege să montezi panouri solare și factura ta de energie va scădea semnificativ fără să faci schimbări în stilul tău de viață.

Înnoiește electronicele periodic

Un alt mod simplu prin care poți face economii pe termen lung este să îți înnoiești periodic electronicele din locuință. Este un fapt bine cunoscut că modelele noi, fie că vorbim despre frigidere, uscătoare, televizoare, aspiratoare sau becuri sunt mult mai eficiente energetic decât cele vechi. Alegând să îți înnoiești locuința cu tehnologie nouă, practic economisești bani la fiecare factură primită.

Învață să îți organizezi casa astfel încât să fie eficientă energetic, pentru ca tu să te poți bucura de viață fără grija facturilor. Dacă ești genul de persoană care are o problemă cu becurile aprinse, vino pe site-ul universulelectricelor.ro, să vezi ce ți se potrivește mai bine, și fă din locuința ta cel mai bun prieten al naturii și bugetului.

 

Sursa foto: pixabay.com

CategoriiFără categorie