5 lucruri de care să ții cont atunci când cumperi o vitrină frigorifică

Dacă vrei să deschizi o afacere în sectorul alimentar și să vinzi produse proaspete este nevoie să achiziționezi echipamentul potrivit. O vitrină frigorifică face parte din acest tip de echipament, însă cum este ușor diferită față de frigiderul clasic, trebuie să faci o mică verificare printre produsele existente pe piață. 

În rândurile următoare poți descoperi 5 aspecte pe care să le ai în vedere înainte de o asemenea achiziție.

Ce trebuie să verifici înainte de a cumpăra vitrine frigorifice

1. Alegerea modelului

Piața de echipamente frigorifice este destul de ofertantă, însă în funcție de tipul de afacere pe care îl deții, trebuie să cumperi exact ceea ce îți este de folos. De exemplu, ai putea alege vitrine verticale sau orizontale, cu deschidere laterală sau pe mijloc, cu rafturi deschise pentru expunere sau cu iluminare optimă.

În acest caz ar trebui să ții cont și de adâncimea echipamentului respectiv, pentru a știi cum poți expune marfa în magazin. Poți alege o vitrină frigorifică de pe Altex.ro, ținând cont de aspectele de mai sus și neapărat întrebând despre toate detaliile tehnice.

2. Compartimentare

Există vitrine frigorifice bine compartimentate, iar acestea sunt recomandate magazinelor care oferă o gamă variată de produse alimentare. Un asemenea echipament poate avea și compartiment special pentru produsele congelate, astfel că, utilitatea acestuia este mult mai bună. 

Cât privește unitățile simple, cu câteva rafturi, acestea pot fi folosite pentru un singur tip de produs, însă ar trebui să ții cont și de setările de temperatură pentru a putea face o alegere corectă.

3. Clasa energetică

Un alt aspect important pe care să îl ai în vedere la achiziționarea unei unități frigorifice este clasa energetică. Majoritatea produselor de acest gen respectă parametrii impuși producătorilor de către autoritățile relevante, iar pentru a face o alegere deșteaptă, este recomandat să alegi categoriile A sau B pentru un consum optim de energie.

Este important de precizat că echipamentele frigorifice au încorporate destul de multe funcții utile, iar printre acestea, setarea unui anumit consum, în funcție de intervalul de timp ales.

4. Zona de afișare

Vitrinele frigorifice actuale au afișaj electronic care indică temperatura, iar acest lucru este important în alegerea unei asemenea unități. Poți astfel face reglajele necesare pentru a seta temperatura optimă, în funcție de produsele depozitate.

Este recomandat să alegi un asemenea echipament, în schimbul celor fără afișaj și cu reglaj manual, pentru te asigura că produsele pe care le oferi la vânzare se află la parametri normali din punct de vedere al temperaturii.

5. Dezghețare manuală sau automată

Întreținerea corectă a unei unități frigorice implică modul de dezghețare și perioada necesară pentru acest proces. Un sistem automat de dezghețare este mult mai eficient în comparație cu cel manual, iar acesta este găsit sub denumirea “No frost”.

Chiar dacă echipamentele frigorifice cu sistem de dezghețare manual sunt mai ieftine în comparație cu cele “No frost”, este recomandat să faci o investiție deșteaptă și să elimini astfel mentenanța manuală. 

Așadar, având în vedere aspectele de mai sus, poți achiziționa vitrine frigorice pentru magazinul pe care îl deții, fără a întâmpina dificultăți. Poți de asemenea ține cont și de marca favorită, dar și de noutățile în materie de echipamente de acest gen.

 

Sursă foto: Pexels.com

CategoriiFără categorie