Mentenanța electrocasnicelor – Tu știi cum să ai grijă de obiectele importante din locuința ta?

O durată de viață mai lungă a electrocasnicelor presupune o întreținere constantă a acestora, așa cum propun și producătorii de asemenea unități. Frigiderele, aspiratoarele și mașinile de spălat pot fi trainice dacă ai grijă de ele periodic, iar în rândurile următoare poți descoperi câteva sfaturi utile în acest sens. 

Cum să îți întreții aparatele electrocasnice din casă pentru a te bucură de ele mai mult timp 

 

  • Cum să ai grijă de mașina de spălat

 

Mașinile de spălat sunt extrem de utile într-o gospodărie și folosite în mod frecvent. Pornind de la acest aspect, este necesar să ai în vedere o mentenanță periodică, fie apelând la specialiști în domeniu, fie ocupându-te tu de acest lucru. 

Filtrul de colectare a reziduurilor este primul care ar trebui curățat, cel puțin o dată la 6 luni. Există și soluții speciale de curățare a canalului unde se montează filtrul respectiv, pe care le poți folosi atunci când te ocupi de mentenanța acestui electrocasnic. Însă dacă ai omis mentenanța periodică și ești nevoit să cumperi o mașină de spălat, poți verifica produsele oferite de Altex.ro și opta pentru o unitate care să îndeplinească nevoile gospodăriei tale.

 

  • Cum să îți cureți frigiderul

 

Și frigiderul este unul dintre cele mai folosite electrocasnice din locuință, care se presupune că ar trebui să funcționeze pentru mulți ani. Însă pentru a te bucura de acesta pentru un timp îndelungat, este recomandat să îl cureți periodic, cel puțin o dată pe an, cu dezghețare completă. 

Sistemul “No frost” permite o curățare mult mai rapidă în comparație cu cel manual, putând astfel să programezi mentenanța necesară de câte ori este nevoie.

În timp ce sistemul respectiv își face treaba, te poți ocupa de eliminarea alimentelor care nu mai sunt in termen, precum și de curățarea din interior și exterior, respectiv rafturile și grilajul. 

 

  • Cum se menține mașina de spălat vase

 

Mașina de spălat vase îți oferă timp și te scapă de sarcinile neplăcute de acest gen. Însă și acest aparat electrocasnic se poate strica destul de repede dacă nu are parte de întreținere periodică. 

Pe lângă folosirea produselor dedicate pentru utilizarea mașinii de spălat, recomandarea specialiștilor este de a programa spălări periodice, fără vase, și cu ajutorul detergenților speciali, pentru a îndepărta grăsimile acumulate în exces. Trebuie de asemenea avute în vedere sfaturile de mentenanță oferite de producătorii de astfel de unități electrocasnice.

 

  • Prăjitorul de pâine

 

Un prăjitor de pâine poate fi folosit mulți ani, dacă este întreținut cum trebuie. Poate că ți-a scăpat acest aspect din vedere, însă curățarea acestui aparat ar trebui făcută săptămânal. 

Resturile de pâine pot rămâne blocate și se pot arde destul de mult în timpul folosirii prăjitorului, ceea ce poate duce la stricarea acestui aparat. Încearcă să îți faci un obicei și să îl cureți după câteva folosiri, dacă vrei să treacă testul timpului. 

Așadar, durata de viață a aparatelor electrocasnice ține de modul în care sunt folosite și întreținute. O mentenanță periodică asigura utilizarea acestora pentru mai mult timp, așa că, încearcă să programezi și astfel de taskuri printre cele obișnuite pentru gospodăria ta.

 

Sursă foto: Pexels.com

CategoriiFără categorie