Descopera 6 trucuri prin care poti face ca produsele tale sa isi mentina prospetimea pentru o perioada mai lunga de timp

Risipa alimentara este o problema globala! In prezent, multe organizatii care trateaza aceasta problema au venit cu diferite solutii pentru a reduce risipa hranei. Avantajul nevazut al acestor tehnici este ca, oamenii care le aplica ajung sa economiseasca banii in timp ce fac un bine planetei. Si tu poti pune in aplicare cateva trucuri simple si eficiente! Daca vrei sa afli care sunt lucrurile pe care le face ca produsele tale sa isi mentina prospetimea pentru o perioada mai lunga de timp, citeste in continuare acest articol.

 

TOP 6 sfaturi utile pentru cei care vor sa aiba in frigider produse proaspete pentru un timp mai lung

Verifica perioada de valabilitate

Daca optezi pentru alimente ambalate, alege-le pe acelea care au un termen de valabilitate mai mare. Astfel, te vei putea bucura de produsele tale, fara grija ca acestea expira prea repede. Eventual, poti face o lista pe care sa o pui pe frigider si in care sa notezi perioada de valabilitate a produselor.

Congeleaza carnea, legumele si fructele

Daca sunt alimente pe care nu le folosesti prea curand sau pe care vrei sa le mentii proaspete pentru o lunga perioada de timp, atunci inghetarea acestora este o modalitate optima prin care sa menti carnea, legumele si fructele proaspete o perioada mai lunga de timp.

Nu taia fructele si legumele

Evita sa tai fructele sau legumele daca nu le gatesti. In contact cu aerul, cele mai multe dintre aceste alimente oxideaza.daca ti-au ramas bucati de alimente pe care urmeaza sa le folosesti in scurt timp, atunci le poti depozita intr-un recipient de sticla cu capac.

Nu supraaglomera frigiderul

Pentru mentinerea standardului de calitate al alimentelor tale etse indicat sa permiti circulatia optima a aerului si sa te asiguri ca temperatura frigiderului este potrivita astfel incat sa nu se creeze bacterii alimentare, dar nici sa nu existe riscul de inghet al produselor.

Foloseste compartimentele frigiderului

Cele mai multe frigidere au separatoare pentru fructe, legume, carne, oua si peste. Este recomandat sa respecti indicatiile de utilizare ale producatorului. Astfel, vei putea prelungi durata de viata a alimentelor daca utilizezi la maxim functiile frigiderului tau. Gasesti o gama variada de modele din care poti alege, in functie de nevoile tale, dar si de buget.

Mentine frigiderul curat

Cele mai multe rafturi ale unui frigider sunt dintr-un material usor de curatat. Este indicat ca periodic sa arunci alimentele stricate si sa cureti cu o solutie rafturile, astfel incat sa eviti depunerile de bacterii. Gasesti o gama variata de frigidere in magazinul de specialitate Altex.ro care aduce mai aproape de tine produse de calitate la preturi avantajoase.

Oricare din sfaturile de mai sus te vor ajuta sa te bucuri de alimente proaspete pentru o perioada mai lunga de timp. alege sa menti produsele in frigiderul tau!

 

Sursa foto: Pexels.com

CategoriiFără categorie