Ce este un credit pentru agricultură și cum îl poți obține

O afacere ce activează în domeniul agricol are permanent nevoie de surse de capital, fie că este la început de drum sau a acumulat deja ani de experiență. Un sprijin financiar extern poate fi un real ajutor pentru un agricultor, atât pentru a acoperi cheltuielile curente, cât și pentru investiții în dezvoltarea sau modernizarea fermei.

Produsele dedicate, special concepute în acest sens, pot veni în sprijinul tău pentru orice fel de investiții îți dorești. Iată cum poți obține un credit agricol și la ce tip de soluții financiare personalizate poți apela pentru a valorifica la maximum potențialul afacerii tale.

Ce este un credit pentru agricultură

Un flux de capital constant este esențial pentru administrarea eficientă a unei ferme, având în vedere specificul sezonier al agriculturii. Ca să acoperi cheltuielile curente atunci când este nevoie de finanțare, poți opta pentru un tip de creditare avantajoasă de la o instituție nebancară ce operează în domeniu.

Astfel de credite pentru activități agricole sunt concepute pentru o paletă largă de utilizări. Cu o asemenea soluție personalizată poți acoperi cheltuieli din cele mai diverse, de la cele necesare pentru completarea capitalului de lucru, la investiții și dezvoltare. 

De exemplu, un produs financiar de tip AgroInput, esențial pentru înființarea și întreținerea unei culturi, este destinat în principal fermierilor din sectorul vegetal care întrețin culturi mari, cartofi, sfeclă de zahăr, viticultură sau pomicultură. 

Dacă activezi în domeniul zootehnic sau dacă deții o cultură mare ori dorești să-ți valorifici eficient producția de grâu, rapiță, floarea soarelui, cartof, porumb, sfeclă de zahăr, poți apela la un suport financiar urgent în avans, de până la 70% din valoarea contractului de valorificare a recoltei, astfel încât să dispui de cash până la încasarea banilor.

Pentru o suprafață mică de teren ori dacă deții o fermă mică, aflată la început de drum, poți obține o creditare imediată, cu cost fix și valoarea calibrată în funcție de mărimea exploatației agricole.

Astfel de soluții de creditare sunt adaptate în funcție de nevoile specifice ale fermei de la momentul respectiv și oferă posibilitatea unui flux monetar continuu, în așa fel încât să nu fii nevoit să operezi întreruperi ale ciclurilor de activități agricole. 

Cum poți obține un credit pentru agricultură

Soluțiile de finanțare oferite de instituțiile nebancare pot fi accesate într-un mod simplu și rapid. Portofoliul acoperă tipuri de nevoi diferite ale unei ferme, de la capitalul de lucru, la investiții, fonduri europene, scont și factoring. Mai mult, astfel de produse sunt adaptate specificului afacerii din domeniul agricol.

Atunci când soliciți un anumit tip de creditare poți discuta cu reprezentanții instituției termenii de rambursare, încât aceasta să se facă în corelație directă cu perioada de recoltare și calibrat în funcție de dimensiunea exploatației agricole. De exemplu, pentru cheltuielile curente, finanțarea poate fi adaptată în funcție de tipul fermei și cifra de afaceri. 

Pentru creditele cu cost fix nu ai nevoie de garanții materiale sau comisioane laterale, ci doar de bilete la ordin avalizate și beneficiezi de finanțare simplă și operativă, pentru o perioadă de maxim 24 de luni. În plus, rambursarea poate fi realizată în două tranșe anuale.

Dacă îți dorești achiziția unui teren arabil, instrumentul de creditare potrivit îți permite să cumperi pământul pe care îl ai în arendă ori să te ocupi de o exploatație agricolă care să-ți permită extinderea afacerii. Finanțarea poate fi făcută în RON sau EUR, cu o durată de până la 10 ani, iar rambursarea se poate face la recoltă, în două tranșe anuale.

Pentru o afacere cu adevărat performantă în domeniul agricol, este nevoie continuă de investiții, fie în îngrășăminte, utilaje sau echipamente, spații de depozitare ori alte nevoi curente sau viitoare. Discută cu profesioniștii cu experiență ai unei instituții de creditare, care te vor ajuta să obții cele mai bune oferte pentru tine.

CategoriiFără categorie